Αναστέλλουν την επίσχεση οι γιατροί των Κέντρων Υγείας Λάρισας

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2015 12:16

Σε αναστολή, προσωρινά, των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις. Οι γιατροί είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν από αύριο Δευτέρα σε επίσχεση εργασίας με αφορμή τις απλήρωτες εφημερίες, από την αρχή του έτους, πρόβλημα που οξύνθηκε με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, όπως σημειώνουν οι γιατροί, μετά μάλιστα την υπαγωγή των ΚΥ στις ΥΠΕ.

Όπως σημειώνεται οι γιατροί των Κέντρων Υγείας του νομού σε ανακοίνωσή τους. για ενημέρωση των πολιτών, «με τον νόμο 4238/2014 της προηγούμενης κυβέρνησης για το ΠΕΔΥ (Φεβρουάριος 2014, επι υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη) ορίσθηκε ότι από 1/1/2015 τερματίζεται η διοικητική υπαγωγή των Κέντρων Υγείας στα Νοσοκομεία και περνάει στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

Με επακόλουθη εφαρμοστική εγκύκλιο τον Απρίλιο 2014 δόθηκαν οδηγίες στις διοικήσεις των Υ.ΠΕ. για προετοιμασία και ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς. Κάποιες από αυτές ανταποκρίθηκαν στις ευθύνες του ρόλου τους, κάποιες άλλες όχι. Ανάμεσα στις δεύτερες η πρώην διοίκηση της Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας, η οποία άφησε να διαρρεύσει πολύτιμος χρόνος 8,5 μηνών χωρίς να πράξει τίποτα.

Το αποτέλεσμα ήταν να παρατηρηθούν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις στον εφοδιασμό από 1/1/2015 των Κέντρων Υγείας με τα απαραίτητα υλικά, φάρμακα, αναλώσιμα είδη και εξοπλισμό, κατάσταση που βιώσαμε πολύ έντονα σε όλα τα Κέντρα Υγείας.

Μία άλλη σχετική “παρενέργεια” της αδράνειας της πρώην διοίκησης της Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας ήταν η απουσία μηχανισμού για την πληρωμή των “εφημεριών” (υπερωριών) των γιατρών των Κέντρων Υγείας. Διευκρινίζουμε δηλαδή ότι τα χρήματα υπάρχουν και ότι το κώλυμα είναι καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα.

Το πρόβλημα “κληρονομήθηκε” στη νέα διοίκηση (από τον Απρίλιο 2015) της Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας. Σε επανειλημμένες συναντήσεις και επαφές των εκπροσώπων μας με τη νέα διοίκηση παίρναμε υποσχέσεις για λύση, την οποία όμως δεν βλέπαμε. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε φτάσει στον Ιούλιο και οι γιατροί των Κέντρων Υγείας να μην έχουμε πληρωθεί ούτε ένα ευρώ για τις εφημερίες που έχουμε πραγματοποιήσει από την αρχή του έτους!

Υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και με τις δραματικές περικοπές των αποδοχών μας από τα μέτρα των μνημονίων, μία τέτοια πολύμηνη καθυστέρηση στην πληρωμή δεδουλευμένης εργασίας έχει φέρει τους περισσότερους από εμάς σε αδυναμία να καλύψουμε στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών μας και να ανταποκριθούμε στις ποικίλες οικονομικές υποχρεώσεις που μας επιβάλλονται από χίλιες πλευρές.

Η απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει μάς οδήγησε στην απόφαση να προχωρήσουμε με λύπη μας στην ενέργεια της επίσχεσης εργασίας, μέχρι να πληρωθούμε για τις εφημερίες μας. Υπό το φώς, όμως, των πολιτικών εξελίξεων των ημερών και της κρισιμότητας της κατάστασης που διέρχεται η πατρίδα μας, αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας, μη θέλοντας να επιβαρύνουμε περισσότερο τα προβλήματα και την ψυχική δοκιμασία των συμπολιτών μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass