Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαντήσεις σε κοινά παιδοορθοπαιδικά προβλήματα

ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2018 17:06

Απαντήσεις σε κοινά παιδοορθοπαιδικά προβλήματα δόθηκαν χθες στη διάρκεια της 4ης ημερίδας, που διοργάνωσαν η Ένωση ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων Λάρισας και το περιφερειακό τμήμα φυσικοθεραπευτών Λάρισας με το ζητούμενο των δύο επιστημονικών χώρων να είναι η μεταξύ τους συνεργασία με τους ορθοπαιδικούς για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ορθοπαιδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Τη συνδρομή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση των παιδικών ορθοπαιδικών προβλημάτων ανέδειξε ο πανεπιστημιακός υπότροφος της κλινικής κ. Νικ. Ρηγόπουλος, αναφερόμενος στη λειτουργία του παιδοορθοπαιδικού ιατρείου της κλινικής τα τελευταία 17 χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε μέσω του ιατρείου εξετάζονται 800-950 παιδιά ετησίως, ενώ έχουν χειρουργηθεί συνολικά 1.600 παιδιά με ποικιλία προβλημάτων, για να παρουσιάσει στη συνέχεια τις συχνότερες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης στον αναπτυσσόμενο σκελετό.

Στη διάρκεια της ημερίδας, στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου «Μετροπόλ», συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συμβολή της φυσικοθεραπείας στη σκολίωση, στην εφηβική ιδιοπαθή σκολίωση και τις ειδικές φυσικοθεραπευτικές ασκήσεις, καθώς και στην αντιμετώπιση ιδιαίτερων προβλημάτων μεταξύ των οποίων η πλαγιοκεφαλία και το ραιβόκρανο, η αναπτυξιακή δυσπλασία ισχίου σε νεογνό και βρέφος, οι συγγενείς ανωμαλίες του κάτω άκρου και οι παραμορφώσεις του άκρου πόδα στη νηπιακή και προσχολική ηλικία.

Στην έναρξη της ημερίδας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κων. Γιαννακόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ανάγκη της συνεχούς ενημέρωσης της επιστημονικής κοινότητας, ώστε με σωστή αξιολόγηση των περιστατικών και έγκαιρη παραπομπή στους ειδικούς να εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.

Gallery άρθρου