Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πενθήμερη καμπάνια για τις εξαρτήσεις

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2018 16:18

Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη ενημερωτική παρέμβαση της Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ που φιλοξενήθηκε στον προαύλιο χώρο του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενημέρωση των πολιτών για θέματα εξάρτησης και για τη λειτουργία, το έργο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, καθώς και των χρηστών ουσιών, οι οποίοι είναι συχνοί αποδέκτες των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εξαιτίας των πολλαπλών προβλημάτων σωματικής και ψυχικής υγείας που συνοδεύουν την κατάχρηση και την εξάρτηση από ψυχοτρόπες ουσίες. Η ενημέρωση και η σύνδεση των ανθρώπων αυτών με τα θεραπευτικά προγράμματα αποτελεί βασική προτεραιότητα προκειμένου να διακοπεί ο φαύλος κύκλος της εξάρτησης και τα συνοδευόμενα αυτής προβλήματα υγείας.

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο όχημα, τύπου Van, που έχει τη δυνατότητα να σταθμεύει και να λειτουργεί σε διαφορετικούς χώρους. Στελεχώνεται από έμπειρο προσωπικό (Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Απόφοιτους θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, κ.λπ.), ικανό να έρθει σε επαφή και να υποστηρίξει τους χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και τις οικογένειές τους, σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σχετικά Άρθρα