Κοινωνικός απολογισμός για τα νοσοκομεία της Λάρισας

ΚΑΙ... ΚΡΙΤΙΚΗ Κ. ΜΑΛΙΖΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2018 22:25

Αύριο Δευτέρα και ώρα 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στο κτίριο Κατσίγρα της πλατείας Ταχυδρομείου θα πραγματοποιηθεί ο κοινωνικός Απολογισμός – Λογοδοσία από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στους πολίτες και την κοινωνία της Λάρισας, ενώ έχουν προσκληθεί θεσμικοί και άλλοι κοινωνικοί φορείς που σχετίζονται με τον τομέα της Υγείας, καθώς και Σύλλογοι ασθενών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η διοίκηση των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας θα παρουσιάσει τον απολογισμό των ετών 2016 και 2017, καθώς και τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα, καθώς και στις συλλογικότητες των ασθενών που είναι οι αποδέκτες των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κοινωνικός απολογισμός ή κοινωνική λογοδοσία των διοικήσεων των Νοσοκομείων είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία από ιδρύσεως των Νοσοκομείων στη χώρα μας.

Όπως δηλώνει ο διοικητής των δύο Νοσοκομείων κ. Παν. Νάνος: «Η πολιτική βούληση για δημόσιο απολογισμό των διοικήσεων των Νοσοκομείων αντανακλά στην αναγκαιότητα των καιρών και μία βαθύτερη ανάγκη να γνωρίζει η κοινωνία τον τρόπο που λειτουργούν τα Νοσοκομεία και το ΕΣΥ, πόσα χρήματα ξοδεύονται και πού, ποιο είναι το παραγόμενο έργο, κοντολογίς αν πιάνουν τόπο τα χρήματα που δαπανά το κράτος και η κοινωνία για το πολυτιμότερο αγαθό, την Υγεία».

Κριτική Κ. Μαλίζου

«Τον απολογισμό έργου του νοσοκομείου τον αντιλαμβάνομαι μόνο ως ενημέρωση για τους ποσοτικούς και κυρίως ποιοτικούς δείκτες των υπηρεσιών προς τους ασθενείς και σε καμιά περίπτωση σαν ευκαιρία αυτοπροβολής διοικούντων» υποστηρίζει ο καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων Μαλίζος σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής καθηγητή Χρ. Χατζηχριστοδούλου στον οποίο επισημαίνει «...Η ιατρική σχολή δεν πρέπει να εξυπηρετεί και να χειροκροτεί τέτοιες πρακτικές...».

Ενόψει του δημόσιου απολογισμού ο κ. Μαλίζος στην επιστολή του καταθέτει τις απόψεις του, τις οποίες πάντως μπορεί να καταθέσει και στο βήμα του απολογισμού στο αμφιθέατρο Κατσίγρα, και μεταξύ άλλων τονίζει:

«Είναι προφανής η αυτοδιαφήμιση της διοίκησης που προδίδει παντελή άγνοια για το χάλι όπου έχει περιέλθει το ΠΓΝΛ στην καθημερινότητα του... ασθενείς με κατάγματα να περιμένουν μέχρι και 10 μέρες για να χειρουργηθούν...

Με την κοροϊδία της λίστας χειρουργείου, με τις κυλιόμενες ελλείψεις...

Με την αδυναμία των εργαστηρίων να κάνουν απλές διαγνωστικές εξετάσεις (όπως δηλώνεται από τις ανά 5νθήμερο επιστολές των διευθυντών τους...!)

Με την απελπιστική έλλειψη προσωπικού στα χειρουργεία.

Με την έλλειψη εξοπλισμού επίσης στα χειρουργεία τόσο που μόνιμα πια υπάρχουν αίθουσες κλειστές...!

Με τον χώρο που γίνονται οι χημειοθεραπείες να προσβάλλει την αξιοπρέπεια των καρκινοπαθών.

Με το ακτινολογικό να μην εξυπηρετεί τα απογευματινά ιατρεία του νοσοκομείου.

Με ανύπαρκτη ομάδα υποδοχής πολυτραυματιών στα ΤΕΠ...

Με μέλη ΔΕΠ-φαντάσματα εγκατεστημένα στο νοσοκομείο...

Με απλήρωτα τα απογευματινά και τα ειδικά επιδόματα επί μήνες ...

Τον απολογισμό έργου του νοσοκομείου τον αντιλαμβάνομαι μόνο ως ενημέρωση για τους ποσοτικούς και κυρίως ποιοτικούς δείκτες των υπηρεσιών προς τους ασθενείς και σε καμία περίπτωση σαν ευκαιρία αυτοπροβολής διοικούντων. Σε καμία περίπτωση η Ιατρική Σχολή δεν πρέπει να εξυπηρετεί και να χειροκροτεί τέτοιες πρακτικές...» καταλήγει η επιστολή του κ. Μαλίζου.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass