"Θάβει στοιχεία και έργο" ο κ. Μαλίζος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝ. ΝΑΝΟΥ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2018 18:10

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο της δημόσιας αντιπαράθεσης με αφορμή τον διοικητικό απολογισμό της διοίκησης των δύο νοσοκομείων ο διοικητής κ. Παναγιώτης Νάνος απαντώντας στον καθηγητή Ορθοπαιδικής κ. Κων. Μαλίζο για την "ευφυή λογιστική" σε επιστολή του αναφέρει:

"Γνωρίζαμε ότι ο καθηγητής κ. Μαλίζος είναι καλός χειρουργός, τώρα ανακαλύπτουμε ότι μπορεί να χειρουργεί και την πραγματικότητα, εμφανίζοντας το άσπρο για μαύρο με δεξιοτεχνία. Απαξιώνει πρόσωπα και προσπάθειες, καταλογίζει «ιδιοποίηση έργου» σε μία διοίκηση, η οποία μόνιμα αναφέρεται σε συλλογική προσπάθεια του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού και το ευχαριστεί δημόσια. Η διοίκηση ουδέποτε απαξίωσε την προσφορά ενός εκάστου, μηδέ εξαιρουμένης και αυτής του κ. Μαλίζου, για τις χειρουργικές ικανότητες του οποίου μιλά θετικά. Αντίθετα, ο καθηγητής πριν καν ακούσει τον απολογισμό της διοίκησης, απαξίωσε προκαταβολικά τη διαδικασία, στέλνοντας επιστολές με αρνητικό περιεχόμενο για τη διοίκηση. Ο καθένας μπορεί να έχει όποια γνώμη θέλει, είναι όμως έξω από την ακαδημαϊκή πρακτική και αξιοπρέπεια να απαξιώνει συνειδητά θεσμούς, πρόσωπα και αποτελέσματα διοίκησης, πριν καν ακούσει την κοινωνική λογοδοσία τους.

Θάβει στοιχεία και έργο που έχει επιτελεσθεί και με ευκολία πλάθει τη δική του εικόνα για τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού, αποδομώντας τα πάντα… εκτός από τα 37.000 χειρουργεία στα 19 χρόνια από την ίδρυση της κλινικής του. Η παρούσα διοίκηση λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα τις ανάγκες των Νοσοκομείων της Λάρισας και όχι με όρους προσωπικούς ή με (κυκλο)θυμικές προσεγγίσεις. Θέτει σε προτεραιότητα τις ανάγκες των ασθενών και όχι τις ιδιαιτερότητες κάποιων. Γι’ αυτό η δαπάνη για τα ορθοπεδικά υλικά αυξήθηκε κατά 38,1%, ήτοι 514.083 ευρώ, σε περίοδο μάλιστα δημοσιονομικής πειθαρχίας! Θυμίζουμε ότι το 2015 η δαπάνη για τα ορθοπεδικά υλικά ήταν 1.349.143,20 €, το 2016 αυξήθηκε σε 1.550.295,13 € και το 2017 σε 1.863.226,31 €, για τα οποία ολοκληρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Ως διοίκηση μας ενδιαφέρει η στήριξη του Δημόσιου Νοσοκομείου, το οποίο αποτελεί τον πυλώνα της Δημόσιας Υγείας και αντανακλά τις αξίες της Κοινωνίας για μία Υγεία ως αγαθό και ανθρώπινη αξιοπρέπεια και όχι ως εμπόρευμα με πελατειακές αντιλήψεις και στόχο το κέρδος. Είμαστε περήφανοι, διότι με τα μισά χρήματα που ξοδεύονταν σε άλλες εποχές, νοσηλεύσαμε περισσότερους ασθενείς, αυξήσαμε τα χειρουργεία, βελτιώσαμε τους δείκτες παραγωγικότητας, αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, προπάντων ιατρούς, μέλη ΔΕΠ και ΕΣΥ. Μόνο «ευφυής λογιστική» δεν είναι η αύξηση έργου, η αύξηση των εσόδων και των επιχορηγήσεων, οι επενδύσεις στο ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ, η πληρωμή των οφειλών - μόνο πέρυσι αποδόθηκαν στην Αγορά από τα Νοσοκομεία της Λάρισας πλέον των 90 εκατ. ευρώ. Μόνο «ευφυής λογιστική» δεν είναι όλα αυτά, αλλά ουσιαστική διοίκηση, το πόσο αποτελεσματική ας το κρίνουν άλλοι και όχι εμείς. Για εμάς αντίπαλος είναι όσα προβλήματα παραμένουν ακόμα άλυτα. Στοίχημα είναι η ικανοποίηση των πολιτών, κυρίως του 25% των ανασφάλιστων Ελλήνων, καθώς και των οικονομικά αδυνάτων που δεν μπορούν να χειρουργηθούν στον ιδιωτικό τομέα. Τα συμπεράσματα επαφίονται στην κρίση των πολιτών. Προπάντων των ασθενών και συνοδών, οι οποίοι μας κρίνουν καθημερινά και στους οποίους εμείς πάντα θα λογοδοτούμε".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass