Εγγραφές για το ΔΙΕΚ του Πανεπιστημιακού

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2018 2:08 | Τελευταία ενημέρωση: 03 Ιουλ 2018 2:10

Την έναρξη εγγραφών στο Δ.Ι.Ε.Κ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» για το εκπαιδευτικό έτος 2018-19 ανακοίνωσε η διοίκηση του ιδρύματος.

Οι αιτήσεις εγγραφής στο Α΄ εξάμηνο καθώς και κατάταξης αποφοίτων συναφών ειδικοτήτων στο Γ΄ εξάμηνο, θα γίνονται δεκτές κατά τις ημερομηνίες: 11/07/2018, 25/07/2018, 08/08/2018,22/08/2018 και από 3/9/2018 έως 14/9/2018 και κατά ώρες 9:00-13:00, στη γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης εγγραφής στο Α΄ εξάμηνο έχουν οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Σ., ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β' Κύκλου Σπουδών, Τ.Ε.Λ., ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης κατάταξης πτυχιούχων συναφών ειδικοτήτων στο Γ΄ εξάμηνο έχουν απόφοιτοι ΕΠΑ.Σ, ΕΠΑ.Λ., ΤΕΕ Β' Κύκλου, Τ.Ε.Λ., εξειδίκευσης ΕΠΛ., Ι.Ε.Κ. συναφών ειδικοτήτων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η φοίτηση είναι δωρεάν.

Πληροφορίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας www.uhl.gr. Τηλ.: 2413-502590.

 

Ανανεώθηκε η θητεία του γενικού επιθεωρητή ΣΕΥΥΠ

epiuevrhths STAYROS EYAGGELATOS

Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με ημερομηνία 29 Ιουνίου 2018 ανανεώθηκε για άλλα τέσσερα (4) χρόνια η θητεία του Σταύρου Ευαγγελάτου στη θέση του γενικού επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) του Υπουργείου Υγείας.

Ο Σταύρος Ευαγγελάτος είναι νοσοκομειακός φαρμακοποιός και έχει αναβαθμίσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τη δύσκολη δουλειά του ΣΕΥΥΠ, το οποίο επιτελεί πλέον έναν πολύ δραστήριο και καίριο ρόλο στην καταπολέμηση της διαφθοράς στον χώρο της Υγείας.

 

Αλλάζει η διαδικασία προσλήψεων

επικουρικού προσωπικού

Επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων πλην γιατρών για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων θα έχουν δικαίωμα να προσλάβουν οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.Πε. (Νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), οι Δ.Υ.Πε, το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο Ε.Ο.Φ, το Ε.Κ.Ε.Α, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», η Α.Ε.Μ.Υ για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία θεσμοθετείται πλέον από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία προσλήψεων στην έδρα κάθε Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.) της χώρας, καταρτίζονται και τηρούνται ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά κατηγορία και κλάδο, για όλους τους κλάδους του λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού, στους οποίους μπορούν να εγγραφούν όσοι κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους παραπάνω καταλόγους με κριτήρια και μοριοδότηση ανάλογη με αυτή του ΑΣΕΠ. Τα κριτήρια αυτά περιλαμβάνουν: προϋπηρεσία σε δομές Υγείας , με αυξημένη μοριοδότηση για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ανεργία καθώς και κοινωνικά κριτήρια όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% κτλ.

Η πρώτη εφαρμογή της νέας διαδικασίας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί, με την έναρξη υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής loipoepikouriko.moh.gov.gr την επόμενη βδομάδα. Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εντός 15 ημερών. Στη συνέχεια, θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά Δ.Υ.Πε και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι δεκαπέντε (15) Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Οι Φορείς στο προαναφερόμενο διάστημα, θα προβούν σε αιτήματα έγκρισης πρόσληψης λοιπού προσωπικού, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχές πιστώσεις. Όταν ένα αίτημα εγκριθεί, η αρμόδια Δ.Υ.Πε πρέπει να απορροφήσει και να τοποθετήσει το εγκεκριμένο προσωπικό από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους που διαθέτει.

Ένα –δυό ποτηράκια κατά του καρκίνου

ena dyo pothrakia

 Όσοι πίνουν λίγο αλκοόλ, έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σε σχέση με όσους πίνουν πολύ, αλλά και σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη επιστημόνων από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 Τη μικρότερη πιθανότητα καρκίνου και πρόωρης θνησιμότητας εξαιτίας του καρκίνου έχουν όσοι καταναλώνουν κατά μέσο όρο λιγότερο από ένα ποτό τη μέρα στη διάρκεια της ζωής. Ο κίνδυνος για μερικά είδη καρκίνου αυξάνει με κάθε παραπάνω ποτήρι αλκοόλ την εβδομάδα.

Οι έως τώρα ιατρικές συστάσεις είναι ότι ένας άνδρας δεν πρέπει να πίνει πάνω από δύο ποτά τη μέρα και μια γυναίκα όχι πάνω από ένα. Προηγούμενες έρευνες έχουν συμπεράνει ότι σε χαμηλά επίπεδα η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου, ιδίως καρδιαγγειακής αιτιολογίας.

 Η νέα μελέτη δείχνει ότι τα ελαφριά επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ (χαμηλότερα όμως σε σχέση με τις έως τώρα συστάσεις) συνδέονται όντως με μειωμένο κίνδυνο για ορισμένους καρκίνους. Από εκεί και πέρα όμως, κάθε παραπάνω ποτηράκι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Άντριου Κούντσμαν του Πανεπιστημίου Κουίνς του Μπέλφαστ στη Β.Ιρλανδία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «PLoSMedicine», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 100.000 ανθρώπους σε βάθος εννέα ετών περίπου, στη διάρκεια των οποίων συσχετίσθηκε η κατανάλωση αλκοόλ με την εμφάνιση καρκίνων. Στη διάρκεια της μελέτης υπήρξαν 12.763 νέα περιστατικά καρκίνου και 9.559 θάνατοι.

Διαπιστώθηκε όσοι άνθρωποι έπιναν λίγο αλκοόλ στη ζωή τους (ένα έως τρία ποτά την εβδομάδα), είχαν τον μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και πρόωρου θανάτου εξαιτίας της νόσου. Ο κίνδυνός τους ήταν μικρότερος σε σχέση με όσους δεν είχαν πιει ποτέ και με όσους έπιναν πολύ αραιά (λιγότερο από ένα ποτό την εβδομάδα).

Επίσης όσοι έπιναν λίγο (ένα έως τρία ποτά την εβδομάδα), είχαν μικρότερο κίνδυνο καρκίνου σε σχέση με όσους έπιναν πολύ (δύο έως τρία ποτά τη μέρα) και ακόμη μικρότερο κίνδυνο σε σχέση με όσους έπιναν πάρα πολύ (πάνω από τρία ποτά τη μέρα).

Οι ερευνητές επισήμαναν πως είναι πάντως πρόωρο να βγει το συμπέρασμα ότι το λίγο αλκοόλ προστατεύει από τον καρκίνο, καθώς η σχέση αλκοόλ-καρκίνου είναι πολύπλοκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass