Βάση του ΕΚΑΒ στην Αγιά

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2018 22:05

Παρουσία του προέδρου της διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, και του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Νέστορα Αντωνίου, πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι στην Αγιά, τα εγκαίνια της νεοσυγκροτηθείσας βάσης του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της κωμόπολης.

Πρόκειται για την τελική φάση υλοποίησης του σχεδιασμού υγειονομικής κάλυψης της παραλιακής ζώνης του νομού Λάρισας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σχεδιασμός ο οποίος είχε αποφασιστεί από την 5η ΥΠΕ στα μέσα Μαΐου μετά από σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημάρχων των παραλιακών Δήμων Αγιάς και Τεμπών, Αντώνη Γκουντάρα και Κώστα Κολλάτου αντίστοιχα.

Ο κ. Καρακατσιανόπουλος χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα ως ιδιαίτερα σημαντική για τη δημόσια υγεία. «Λιθαράκι λιθαράκι προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε αυτό που εδώ και οχτώ χρόνια προσπαθούσαν κάποιοι άλλοι να γκρεμίσουν, τη δημόσια δωρεάν υγεία», είπε και συνέχισε: «Ήταν ένας αγαπημένος στόχος των μνημονίων. Ωστόσο, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας η κατάσταση βελτιώνεται. Παράδειγμα είναι τα εγκαίνια της βάσης στην Αγιά. Αρχίζουμε να ανοίγουμε όσο μπορούμε περισσότερο τη βεντάλια των υπηρεσιών της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες, παρότι πήραμε έναν Οργανισμό στα πρόθυρα της κατάρρευσης, όπως ήταν άλλωστε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Μίλησε, επίσης, για τα ασθενοφόρα που τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτηθεί, για εκείνα που έχουν χαθεί πριν το 2015 «είτε λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, είτε διαμαχών και δικαστικών εμπλοκών», αλλά και γι’ αυτά που πρόκειται να αποκτηθούν σύντομα αφού «στις 30 Ιουλίου ανοίγουν οι προσφορές για 13 ασθενοφόρα τα οποία θα πάρει το ΕΚΑΒ με την πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας σ’ ένα πρόγραμμα κοινό με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

«Ταυτόχρονα» υπογράμμισε «στο ΕΚΑΒ ήδη έχουμε ξεκινήσει να εμπλουτίζουμε τον στόλο μας και με ιδίους πόρους, γιατί υπάρχει, πια, πολύ καλή ροή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας. Ξεκινάμε τρεις δικούς μας διαγωνισμούς για Πάτρα, Τρίπολη και Λαμία». «Βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο που μας είχαν ρίξει και αρχίζουμε να στεκόμαστε στα πόδια μας» τόνισε και συμπλήρωσε πως «στόχος τώρα είναι οι συμπληρωματικές προμήθειες στην υλικοτεχνική υποδομή, η εκλογίκευση του συστήματος προσλήψεων και η σωστή κατανομή προσωπικού όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη».

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αντωνίου «για την πολύτιμη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, η παρουσία του οποίου στα εγκαίνια» όπως είπε, «αποδεικνύει την ενότητα των δυνάμεων της Υγείας στην Ελλάδα». Ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αγιάς για τη βοήθεια και τους συναδέλφους του, που όπως τόνισε με έμφαση ήταν αυτοί που κράτησαν το σύστημα υγείας όρθιο.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συγκρότηση της βάσης του ΕΚΑΒ στην Αγιά, ο κ. Αντωνίου μιλώντας για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ όλων των δομών υγείας, ο κ. Γκουντάρας χαρακτηρίζοντας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου τη δημιουργία της βάσης ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη και ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν στο να γίνει πράξη ένα χρόνιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής, και η κ. Βασιλική Αυγέρη, διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, αναφέροντας πως έγινε πράξη πια ένα αίτημα των δημάρχων Αγιάς και Τεμπών.

Χαρακτηριστική δε ήταν η επισήμανση του κ. Γκουντάρα ότι ο Δήμος Αγιάς δεν είναι μόνο η παραλία, ο Δήμος Αγιάς δεν υφίσταται μόνο το καλοκαίρι, κι ως εκ τούτου περιμένει η βάση αυτή να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής μόνιμα και συνεχόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Όσον αφορά στη λειτουργία της βάσης, η κ. Αυγέρη είπε: «Είμαστε καλυμμένοι. Έχουν ήδη μπει τρία άτομα εδώ και θα προσπαθήσουμε και τον επόμενο μήνα να καλύψουμε με περισσότερα πληρώματα – διασώστες και τα σαββατοκύριακα που θα έχει εφημερία το Περιφερειακό Ιατρείο Σωτηρίτσας, ώστε να μπορούμε να έχουμε κι εκεί ένα ασθενοφόρο. Φυσικά στο μέλλον θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία πλήρη βάση με πληρώματα ασθενοφόρων, ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες».

Παρόντες στα εγκαίνια, τα οποία τέλεσε ο ιερέας π. Ιωάννης Σαμαράς, ήταν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Θεσσαλίας Απόστολος Μπέμπης, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αγιάς Βασίλης Σμυρλής, η δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Γιαννουλέα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακαρίου Γιώργος Μπαράκος, στελέχη του ΕΚΑΒ και μέρος του προσωπικού του Κέντρου Υγείας.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass