«Κακή ιδέα, λάθος εφαρμογή»

* Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2018 16:01

«Οικογενειακός γιατρός και πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας: Κακή ιδέα, λάθος εφαρμογή», τονίζει ο βουλευτής Λάρισας της ΔΗΣΥ και υπεύθυνος Υγείας του κόμματος, Κων. Μπαργιώτας με αφορμή την εφαρμογή του νέου θεσμού.

Αναλυτικά ο κ. Μπαργιώτας σημειώνει πως άρχισε χθες «η εφαρμογή του νέου συστήματος επισκέψεων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη που θα ολοκληρωθεί την πρώτη του έτους με την εφαρμογή του κλειστού συστήματος παραπομπών. Δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει στον ιδεοληπτικό της δρόμο. Αγνοώντας τους πάντες, περιφρονώντας τους γιατρούς, οδηγεί τους ασθενείς σε αδιέξοδο.

Το νέο σύστημα θα αναγκάσει ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων πολιτών και των συνταξιούχων, αυτών δηλαδή που στηρίζουν οικονομικά τη λειτουργία του ΕΣΥ στην αδήριτη ανάγκη να πληρώνουν στο 100% όλες τις δαπάνες Υγείας που χρειάζονται. Αυτός είναι ο στόχος: Η περικοπή που η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στην Τρόικα θα εξοικονομηθεί ακριβώς έτσι: Ο λογαριασμός, γι’ ακόμα μία φορά, στους πολίτες.

Στη θέση του ΕΣΥ η κυβέρνηση χτίζει, απολύτως συνειδητά, ένα προνοιακό σύστημα περίθαλψης για τους φτωχούς και τα επείγοντα με υποβαθμισμένες υπηρεσίες, ιατρεία χωρίς γιατρούς και εξοπλισμό και ατελείωτες αναμονές. Όλα αυτά στη χώρα με τους περισσότερους γιατρούς και υποδομές από κάθε άλλη στην ευρωζώνη.

Αντί να συνεχίσει τη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και της ενοποίησης όλων των διαθέσιμων υπηρεσιών της ΠΦΥ, εμμένει στην ήδη χρεοκοπημένη ιδέα των ΤΟΜΥ. Για χάρη τους δεσμεύτηκε στην Τρόικα για πρωτοφανείς περικοπές. Εχοντας κάνει την αρχή με την αφαίρεση 600 εκατομμύριων από τον προϋπολογισμό Υγείας, συνέχισε με το πετσόκομμα του Ενιαίου Κανονισμού Παρόχων του ΕΟΠΥΥ για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της για το 2018 με το ξεφόρτωμα των δαπανών πρωτοβάθμιας Υγείας στους πολίτες. Από σήμερα τα φάρμακα, οι εξετάσεις και η επίσκεψη στον γιατρό κοστίζουν πολύ περισσότερο για τους Έλληνες.

Ακόμα μία μνημονική δέσμευση γίνεται πράξη από την κυβέρνηση των αντιμνημονιακών αγωνιστών», καταλήγει ο κ. Μπαργιώτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass