Νέος εξοπλισμός για τη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου του ΠΠΓΝΛ

ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑ»

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 15:34

Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 260.800 ευρώ, που ενέταξε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια νέων ειδών (υπέρηχος, αναπνευστήρας), αλλά και στην αντικατάσταση εξοπλισμού παρωχημένης τεχνολογίας (κεντρικός σταθμός, αντλίες έγχυσης σύριγγας και ορού, κλίνες νοσηλείας και συνοδά στρώματα, ηλεκτροκαρδιογράφος) για την κάλυψη χρόνιων αναγκών της Μονάδας Στεφανιαίας Νόσου του Νοσοκομείου.

Η προμήθεια του εξοπλισμού θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στο σύνολο του πληθυσμού ευθύνης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που ως τριτοβάθμιο Νοσοκομείο καλύπτει την περιοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το άμεσο αναμενόμενο όφελος είναι αφενός η αύξηση της δυναμικότητας της μονάδας από τις 6 στις 7 κλίνες και αφετέρου η αντικατάσταση πεπαλαιωμένου εξοπλισμού παρωχημένης τεχνολογίας, που βρίσκεται εκτός υποστήριξης από τους κατασκευαστικούς οίκους (κεντρικός σταθμός, καρδιογράφος, υπέρηχος), που θα επιφέρει την αύξηση της διαθεσιμότητας του εξοπλισμού. Δεδομένου ότι προστίθενται νέες δυνατότητες με τη χρήση του νέου εξοπλισμού, αναμένεται η βελτίωση της ροής εργασίας στη ΜΣΝ και η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός επισήμανε ότι «στηρίζουμε έμπρακτα τη Δημόσια Υγεία με εβδομήντα και πλέον έργα που έχουμε χρηματοδοτήσει για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των δημόσιων νοσοκομείων. Πεποίθηση μας είναι ότι ανεπτυγμένο είναι το κράτος εκείνο στο οποίο οι πλούσιοι προστρέχουν στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και όχι οι φτωχοί στις Ιδιωτικές. Γι’ αυτό στηρίζουμε στην πράξη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass