Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές

* ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 15:40

Την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, που όπως επισημαίνει κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας διερευνώντας τις κυβερνητικές προθέσεις για την επίλυση του προβλήματος.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας "Η Κάλυμνος έχει 16.000 μόνιμους κατοίκους, που το καλοκαίρι υπερπολλαπλασιάζονται λόγω τουρισμού. Παρά τον όγκο κατοίκων και επισκεπτών, από τις 17 Αυγούστου, οπότε έληξε η σύμβαση δύο διασωστών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, τη νύχτα στο νησί δεν υπάρχει ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Σήμερα, έχουν απομείνει μόλις 4 διασώστες, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά, χωρίς ρεπό για να υπάρχει κάλυψη την ημέρα. Η έλλειψη αυτή κόστισε ήδη τη ζωή σε μια 74χρονη Βρετανίδα τουρίστρια. Η πρόσφατη απώλεια δεν συνιστά μεμονωμένο περιστατικό, και παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες τοπικών φορέων και την απώλεια ζωών, το νησί παραμένει ακάλυπτο από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ".

Επειδή, εκτός από τις ανθρώπινες ζωές, οι ελλείψεις διαπομπεύουν τη χώρα διεθνώς και πλήττουν βάναυσα και την τουριστική ανάπτυξη, συνεχίζει ο βουλευτής Λάρισας και ρωτά τον Υπουργό Υγείας:

1) Γιατί δεν φροντίσατε να ανανεώσετε τις συμβάσεις των διασωστών που εργάζονται μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να υπάρχει και νυχτερινή κάλυψη;

2) Γιατί δεν μετακινήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ από άλλες περιοχές, για να καλύψουν έστω και προσωρινά (θερινούς μήνες), τις κενές βάρδιες;