"Ασθενείς χωρίς πρόσβαση σε γιατρούς"

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 15:50

ΑΘΗΝΑ

Την έντονη δυσαρέσκειά του στο υπουργείο Υγείας εκφράζει η Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, κατηγορώντας το υπουργείο για την κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς, μετά την κατάργηση των συμβάσεων των ελευθεροεπαγγελματιών Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων, την 1η Αυγούστου 2018, χωρίς να έχει διασφαλιστεί η κάλυψη του πληθυσμού από οικογενειακούς γιατρούς.

«Το Υπουργείο Υγείας έχει αφήσει χιλιάδες ασθενείς χωρίς πρόσβαση στους γιατρούς που έχουν ανάγκη. Ενώ δεν έχει καταφέρει να στελεχώσει το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επαρκή αριθμό οικογενειακών γιατρών, καταργεί τις συμβάσεις ,με τους συμβεβλημένους γιατρούς ,οδηγώντας σε αδιέξοδο τους ασθενείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν από την τσέπη τους, την επίσκεψη στον γιατρό που χρειάζονται» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του καλεί το υπουργείο να αναστείλει την απόλυση των Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων, για να μη μείνουν στον αέρα οι ασθενείς. Επίσης ζητά από το υπουργείο να «σταματήσει να απαξιώνει τον ιατρικό κόσμο και να δημιουργήσει τις επαγγελματικές και οικονομικές προϋποθέσεις, προκειμένου να συνεργαστούν οι γιατροί και να στελεχώσουν το νέο σύστημα».

«Το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προβλέπει φθηνές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς. Ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στις απαξιωτικές αμοιβές και συνθήκες εργασίας που καταδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού τόσο απέναντι στον επιστήμονα όσο και απέναντι στον πολίτη. Ο έλληνας ασθενής δεν είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να προασπίσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη επιλογή γιατρού και την πρόσβαση όλων των πολιτών στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας» ανέφερε από πλευράς του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass