Μένει και από γυναικολόγο το Κέντρο Υγείας Λάρισας

ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 22:25

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στη Λάρισα τα κυβερνητικά στελέχη να προσπαθούν να κερδίσουν τη μάχη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Παρά τις συνεχείς κυβερνητικές εξαγγελίες, δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις για τη στήριξή της, καθώς αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση, όπως τέθηκε διά στόματος του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη, η κατάσταση στην Υγεία επιδεινώνεται διαρκώς καθώς το Κέντρο Υγείας Λάρισας –άλλοτε ΙΚΑ και ΠΕΔΥ- κινδυνεύει ουσιαστικά με λουκέτο!

Οι περικοπές στις χρηματοδοτήσεις, που έχουν ως συνέπεια τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ιδιαίτερα ιατρικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας προς τους ασφαλισμένους προκαλώντας εκνευρισμό και αντιδράσεις πριν τη στροφή στον ιδιωτικό τομέα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Λάρισας είναι ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα παρουσίας του μοναδικού γυναικολόγου, του οποίου λήγει η σύμβαση, με αποτέλεσμα από τη Δευτέρα να μην υπάρχει γυναικολόγος προκαλώντας έναν ακόμα πονοκέφαλο στο ιατρικό προσωπικό και αγωνία στις ασφαλισμένες για την κάλυψη των αναγκών τους –κάποιες από αυτές είναι πιθανό να καλυφθούν από άλλες ειδικότητες, όπως παραπομπές για εξετάσεις, ενώ για κάποιες άλλες οι ασφαλισμένες θα αναζητήσουν λύσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα ή στον ιδιωτικό τομέα.

«Η κατάσταση δεν είναι καλή και υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να καλύψουμε ακόμα και βασικές ανάγκες…», παραδέχεται ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας κ. Βαγγέλης Γραντζής για να προσθέσει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις του νευρολόγου, του καρδιολόγου και του μικροβιολόγου. «Εάν φύγουν και αυτοί οι γιατροί, που έχουν βασικές ειδικότητες, δεν έχει νόημα πλέον να λειτουργούμε…» καταλήγει με νόημα αναδεικνύοντας την ανάγκη προκήρυξης μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού.

Για την κάλυψη μόνιμων θέσεων γιατρών μέσα από τη συγκεκριμένη προκήρυξη υπάρχουν σχετικές διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και στη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Λάρισας, που έχει ήδη ζητήσει μεταξύ άλλων την πρόσληψη οφθαλμιάτρων, ορθοπαιδικών, καρδιολόγων, πνευμονολόγου, γυναικολόγου επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους ότι με τους ελάχιστους γιατρούς των λιγοστών ειδικοτήτων αυξάνεται ο χρόνος στις λίστες αναμονής, που φθάνει ακόμα και τους 5-6 μήνες (!) για μια εξέταση.

Σημειώνεται ότι για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας διαμαρτυρήθηκε με κινητοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας αναδεικνύοντας ως βασικό αίτημα ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με δημιουργία νέων Κέντρων Υγείας, πλήρως στελεχωμένων και εξοπλισμένων. Στο πλαίσιο αυτό να γίνουν δημόσια Κέντρα Υγείας σε συνοικίες της Λάρισας (π.χ. Φιλιππούπολη, Ν. Σμύρνη, Γιάννουλη, Αβέρωφ και κινητές μονάδες στη ΒΙΠΕ και στα ΤΕΙ), τα οποία θα αποτελούν ενιαίο σύστημα μαζί με τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, με 24ωρη λειτουργία και βασικό προσανατολισμό την πρόληψη. Με κρατική χρηματοδότηση, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας, με σύγχρονες, πλήρεις και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών σε όλες και όλους.

Παράλληλα ζήτησε να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης (γιατρούς, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό) και εξοπλισμό στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Λάρισας όπως και στα Κέντρα Υγείας. Συγκεκριμένα, να προσληφθούν στα ιατρεία του ΠΕΔΥ, άμεσα στις ειδικότητες που δεν υπάρχει κανένας γιατρός (2 Οφθαλμίατροι, 2 Οδοντίατροι, 2 Πνευμονολόγοι, 2 Δερματολόγοι, 2 Γαστρεντερολόγοι, 2 Ρευματολόγοι, 2 Ακτινολόγοι, 2 Ψυχίατροι), καθώς και δεύτερος γιατρός στις ειδικότητες που υπάρχει μόνο 1 γιατρός (Καρδιολόγος, Γυναικολόγος, Ορθοπεδικός, Παιδίατρος, Μικροβιολόγος που πάει μία φορά τη βδομάδα).

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass