Αλλάζει η «ταυτότητα» των φαρμακείων

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΧΩΡΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ * ΑΡΚΕΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2018 22:02

Μια νέα σελίδα στην ιστορία τους γυρνούν τα φαρμακεία τα τελευταία χρόνια, που αλλάζει ριζικά τα ισχύοντα πρότυπα, τόσο στη λειτουργία τους, όσο και στα είδη που διαθέτουν προς πώληση, εκτός των φαρμάκων.


Διευρύνουν, με ραγδαίους ρυθμούς, τη δραστηριότητά τους, σε έναν κλάδο, όπου τα πρωτεία του μέχρι πρότινος είχαν ειδικά καταστήματα καλλυντικών.
Εκεί που άλλοτε τα φάρμακα καταλάμβαναν το 90% του χώρου τους, σήμερα δίνουν σημαντικό ποσοστό αυτού στις κρέμες και στα καλλυντικά γνωστών ελληνικών και ξένων εταιρειών, αυξάνοντας την ποικιλία των προϊόντων που διαθέτουν, με όλο και περισσότερα εξειδικευμένα σκευάσματα.
Τα θετικά μηνύματα από την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού είχαν ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αυτήν την τάση όλο και περισσότεροι φαρμακοποιοί κι έτσι να αλλάζει σταδιακά η «ταυτότητα» των φαρμακείων και να εξελίσσονται σε εμπορικά κέντρα προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος.
Βέβαια η νέα τους «ταυτότητα» δεν απέχει από τον βασικό σκοπό της λειτουργίας τους, καθότι η βιομηχανία προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που διαθέτει σκευάσματα για θεραπεία, πρόληψη, προστασία και διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες φαρμακοποιών, «η νέα τάση, στα φαρμακεία, αυξάνεται καθώς αναπτύσσονται και αυξάνονται οι εταιρείες που παρασκευάζουν τέτοιους είδους προϊόντα».
Υποστηρίζουν δε, πως: «οι εταιρείες επιλέγουν τα φαρμακεία για να πουλήσουν τα προϊόντα τους, καθώς διαπίστωσαν ότι έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση, αφού προωθούνται καλύτερα…».
Μάλιστα αρκετά φαρμακεία διαθέτουν ειδικό προσωπικό, για την προώθηση αυτών των προϊόντων, με εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο αυτό.
Η Λάρισα είναι από τις πόλεις με υπερκορεσμό φαρμακείων, καθώς από τα 330 που λειτουργούν σε όλο τον νομό Λάρισας, τα 200 και πλέον, βρίσκονται στον αστικό ιστό της, γεγονός που την καθιστά μια μεγάλη δύναμη στις πωλήσεις.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ
Παράλληλα τα φαρμακεία διευρύνουν το ωράριο λειτουργίας τους, διαδικτυακά!
Η σύγχρονη τεχνολογία, τους προσφέρει τη δυνατότητα να λειτουργήσουν 24 ώρες το 24ωρο, μέσω ειδικών ιστοσελίδων, απ΄ όπου το καταναλωτικό κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τα προϊόντα που διαθέτουν, για τις προσφορές και να παραγγείλει, όταν οι πόρτες του φαρμακείου είναι κλειστές.
Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, τα «ηλεκτρονικά φαρμακεία» προσφέρουν και δωρεάν παράδοση των παραγγελιών, στο σπίτι του πελάτη τους.
Όσο αφορά στα φάρμακα; Τα περισσότερα φαρμακεία στη Λάρισα, ούτε στοκ φαρμάκων διατηρούν πλέον, όπως παλαιότερα, καθότι υπάρχει επάρκεια στους δύο προμηθευτικούς συνεταιρισμούς, που λειτουργούν στην πόλη.
Άλλωστε πιο πιθανό σήμερα είναι να λείψει από τα φαρμακεία μία ενυδατική κρέμα ημέρας, ένα άρωμα ή μία μάσκα αντιγήρανσης, διότι θα έχουν εξαντληθεί, παρά ένα παυσίπονο!

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass