«Φυσικοθεραπεία και γενική υγεία»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2018 15:48

«Φυσικοθεραπεία και γενική υγεία- ο ρόλος της θεραπευτικής άσκησης», είναι ο τίτλος εκδήλωσης του περιφερειακού τμήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, που θα γίνει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Το θέμα θα αναπτύξει η Γεωργία Πέττα, PT MSc, PhDcand, καθηγήτρια εφαρμογών Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Λάρισας «η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βοηθά πολυπαραγοντικά για τη διατήρηση της καλής υγείας, σωματικής και ψυχικής. Σύμφωνα με τις κλινικές οδηγίες του WHO ΚΑΙ WCPT η άσκηση μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με το πρόβλημα υγείας και να αποτελέσει μέρος της θεραπείας, τόσο για την αντιμετώπιση των κινητικών δυσκολιών όσο και για την αντιμετώπιση του πόνου ή άλλων προβλημάτων όπως τα αναπνευστικά ή τα καρδιαγγειακά.

Αυτό το είδος της άσκησης ονομάζεται θεραπευτική άσκηση και είναι μέρος της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις φάσεις της αποκατάστασης επειδή ο εξειδικευμένος φυσικοθεραπευτής γνωρίζει πώς να την προσαρμόζει ανά περίπτωση. Το πιο ενδιαφέρον επιστημονικά είναι ότι οι έρευνες αποδεικνύουν πως η φυσικοθεραπεία δεν πρέπει να σταματά όταν «σταματά» ο πόνος. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι τότε ξεκινά η σημαντικότερη συμβολή της φυσικοθεραπείας γιατί θα προετοιμάσει τον ασθενή να επανέλθει με ασφάλεια στα καθήκοντά του. Η Φυσικοθεραπεία δεν βασίζεται σε συνταγές. Είναι θεραπευτική συνεδρία που μπορεί να αλλάζει από μέρα σε μέρα σύμφωνα με τη φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass