Να στηριχθούν οι λήπτες ψυχικής υγείας

Ο ΚΟΙΣΠΕ «ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ» ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 15:22

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, σήμερα 10 Οκτωβρίου, αλλά και με τη συμπλήρωση ενός χρόνου ζωής από την ίδρυσή του, ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός (ΚΟΙΣΠΕ) Ν. Λάρισας «Μυρμιδόνες» ανακοινώνει: «Με τον νόμο 2716/1999 δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας των κοινωνικών Συνεταιρισμών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται και από τη θεραπευτική οπτική τους.

Για πρώτη φορά ανοίγει ο δρόμος σε μια άλλη θεώρηση των ψυχικά πασχόντων. Τα πρώτα βήματα, για τη στήριξη των ληπτών ψυχικής υγείας να αποκτήσουν μια «κανονική ζωή» και μια νέα εργασιακή πραγματικότητα, έχουν γίνει.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Τομέας Ψυχικής Υγείας Ν. Λάρισας (ΚΟΙΣΠΕ) «Μυρμιδόνες» είναι γεγονός.

Αρωγοί σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι η τοπική κοινωνία της Λάρισας εκφρασμένη με τη Δημοτική Αρχή Λάρισας, ο Δήμος Αγιάς και ο ΦΟΔΣΑ. Μέλη είναι ο ΣΟΨΥ (Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας) και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας.

Έναν χρόνο μετά την ίδρυση του ΚΟΙΣΠΕ εμφανίστηκαν τα πρώτα χαμόγελα. Στις πρώτες δουλειές απασχολήθηκαν και λήπτες ψυχικής υγείας που, χωρίς το βάρος της πάθησης και τον κοινωνικό ρατσισμό, μπόρεσαν να ξεκινήσουν μια νέα επαγγελματική πραγματικότητα με έναν νέο κύκλο συναναστροφών μια καλώς εννοούμενη «ρουτίνα».

Ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη τους στον εαυτό τους και τις δεξιότητές τους και το κυριότερο ενισχύθηκαν από μια ομάδα στήριξης.

Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθεί και η στήριξη του Υπουργείου Υγείας, που με την αρχική του χρηματοδότηση επέτρεψε στον ΚΟΙΣΠΕ Λάρισας «Μυρμιδόνες» να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά και βέβαια στις διά νόμου ρυθμίσεις.

Μόλις έναν χρόνο μετά την έναρξη του ΚΟΙΣΠΕ «Μυρμιδόνες» ο Συνεταιρισμός μπορεί με υπερηφάνεια να υποστηρίξει ότι για κάποιους από τους εργαζόμενούς του αποτέλεσε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής και μια επαγγελματική επανασύνδεση με την τρέχουσα εργασιακή πραγματικότητα.

Δεν είναι αρκετή η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας για να γίνει ένα βήμα. Ο ΚΟΙΣΠΕ «Μυρμιδόνες» ως πρωτοεμφανιζόμενος φορέας της πόλης μας, κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, σας ζητά να στηρίξετε τις δράσεις του και να αγκαλιάσετε με ιδιαίτερο σεβασμό και ευαισθησία τα μέλη του. Άλλωστε είναι κάποιοι από μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass