Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eδειξαν τον τρόπο ψηλάφησης του μαστού

ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΜΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΜΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 15:24

Πρόγραμμα υγείας για τον καρκίνο του μαστού με στόχο την ολιστική παροχή γνώσης του γυναικείου πληθυσμού για τον καρκίνο του μαστού καθώς και τους τρόπους να τον ανιχνεύουν στα πιο πρώιμα στάδιά του ξεκίνησε χθες στην ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου και θα ολοκληρωθεί σήμερα στην ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, σε συνεργασία με τον σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας και τη Μαιευτική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο».

Στο πλαίσιο του προγράμματος χθες στην ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου παρουσιάστηκε εκπαιδευτικό βίντεο για την αυτοεξέταση του μαστού ενώ μαιευτήρες και γυναικολόγοι έκαναν ατομική ψηλάφηση μαστού με παράλληλη διδασκαλία των γυναικών σχετικά με τον σωστό τρόπο αυτοεξέτασης του μαστού και πληροφόρηση για την τακτική μαστογραφία και την κλινική εξέταση του μαστού (ΚΕΜ) που πρέπει να γίνονται μετά την ηλικία των 40 ετών. Στη λήξη του προγράμματος διανεμήθηκαν σχετικά φυλλάδια από τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας από 25 έως 35 ετών με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού από τη μητέρα ή τη γιαγιά καθώς και σε γυναίκες ηλικίας από 36 έως 65 ετών.

Σχετικά Άρθρα