Στα άκρα για τις κάρτες τήρησης του ωραρίου

* ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ * Π. ΝΑΝΟΣ: «Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ»

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 22:06

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις διοίκησης και εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με αφορμή την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης για την προσέλευση και αποχώρηση του προσωπικού στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι εργαζόμενοι παρουσία κλιμακίου της ΠΟΕΔΗΝ μετά από νέα γενική συνέλευση έστειλαν σαφές μήνυμα στη διοίκηση ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν το νέο σύστημα εάν δεν εξασφαλιστεί η ενιαία εφαρμογή του για το σύνολο του προσωπικού και κάλεσαν όσους εργαζόμενους διαθέτουν μαγνητικές κάρτες να τις παραδώσουν στο σωματείο. Εξίσου σαφής ήταν όμως και η απάντηση της διοίκησης: «Το μέτρο είναι υποχρεωτικό, θα εφαρμοστεί και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του εάν δεν το εφαρμόσει».

Το πρόβλημα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης για την προσέλευση και αποχώρηση του προσωπικού μετά τις γνωστές αντιδράσεις των εργαζομένων στις αρχές Οκτωβρίου συζητήθηκε εκ νέου χθες το πρωί σε νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με το σύνολο των εργαζομένων να κατηγορεί τη διοίκηση για προχειρότητα αλλά και για διακρίσεις στη διαχείριση του προσωπικού, καθώς από την εφαρμογή του μέτρου εξαιρεί τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Παράλληλα, επισημάνθηκε σε όλους τους τόνους πως καμία διαβούλευση δεν έγινε με τους εργαζόμενους για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ενώ ανέδειξαν και το πρόβλημα του πάρκινγκ για το προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο προσέρχεται, όπως ειπώθηκε, ακόμα και 45 λεπτά με 1 ώρα νωρίτερα στην εργασία του προς αναζήτηση θέσης στάθμευσης.

Λίγο πριν το μεσημέρι το σωματείο εργαζομένων με επικεφαλής την πρόεδρο κα Ελευθερία Μαλισιώτου επισκέφθηκε τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Παν. Νάνο και παρουσία του κλιμακίου της ΠΟΕΔΗΝ αποτελούμενο από τους Τάσο Αντωνόπουλο, Δημ. Ντούμπλια και Πέτρο Κετικίδη εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους με την εφαρμογή του μέτρου με τον τρόπο που επιχειρείται να εφαρμοστεί αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία τους από την οποία δεν έλειψαν και οι καταγγελίες για παραχώρηση των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων σε ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε το έργο της παρακολούθησης της προσέλευσης και αποχώρησης του προσωπικού.

Από την πλευρά του ο διοικητής των δύο νοσοκομείων κ. Παν. Νάνος υποστήριξε ότι το μέτρο είναι υποχρεωτικό και θα εφαρμοστεί και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας για να διευκολύνει τις αμοιβές των υπερωριών και των εξαιρέσιμων, ενώ στις αντιδράσεις για την εξαίρεση της ιατρικής υπηρεσίας από την εφαρμογή της μαγνητικής κάρτας δήλωσε ότι μαγνητικές κάρτες θα προμηθευτούν και οι γιατροί και τα μέλη ΔΕΠ, καθώς στον σχεδιασμό είναι η σύνδεση των μαγνητικών καρτών με την πρόσβαση στους χώρους πάρκινγκ.

Όσον αφορά στις καταγγελίες για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τις απέρριψε υποστηρίζοντας πως τη διαχείριση έχουν δύο εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ένας διοικητικός υπάλληλος και ένας υπάλληλος του τμήματος πληροφορικής, και την ασκούν με κάθε μυστικότητα, όπως επιτάσσει η σχετική νομοθεσία.

«Όλες οι υπηρεσίες θα πάρουν μαγνητικές κάρτες και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του εάν δεν εφαρμόσει το μέτρο» κατέληξε ο κ. Νάνος με τον εκπρόσωπο της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΕΔΗΝ κ. Τάσο Αντωνόπουλο να καλεί όσους εργαζόμενους διαθέτουν μαγνητικές κάρτες να τις παραδώσουν στο σωματείο εξαιρώντας όσους εργαζόμενους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο απογευματινό ωράριο του νοσοκομείου.

Ο κ. Αντωνόπουλος μιλώντας στους εργαζόμενους αμέσως μετά τη συνάντηση άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη κατά του μέτρου με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εάν η διοίκηση εμμείνει στην εφαρμογή του, επιβάλλοντας μάλιστα ποινές στις περιπτώσεις παραπτωμάτων σχετικών με το ωράριο.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη του σωματείου εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θεωρούσαν βέβαιη τη συνεργασία με το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη κοινή αντίδραση στην εφαρμογή του μέτρου.

Ρεπορτάζ: Δημ. Κατσανάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass