Η πρόληψη σώζει ζωές…

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2018 16:15

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων συνδιοργάνωσε πρόσφατα, σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Νέας Σμύρνης και το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενημερωτική ομιλία στον χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Νέας Σμύρνης.

 Θέμα της ομιλίας ήταν η ατομική υγιεινή και η υγιεινή του στόματος. Την ομιλία άνοιξε η κοινωνιολόγος του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, Εύη Μπουκόρου. Η προϊσταμένη του Τμήματος Πρόληψης - Προαγωγής Υγείας και μαία Γεωργία Ντέλλα και η Επισκέπτρια Υγείας Σοφία Καραμελίδου αναφέρθηκαν εκτεταμένα στη δύναμη της πρόληψης, στους βασικούς κανόνες της προσωπικής και κοινωνικής υγιεινής και στο καλό πλύσιμο των χεριών. Στη συνέχεια, η οδοντίατρος του Τμήματος Αννυ Λιανού αναφέρθηκε στην υγιεινή του στόματος τονίζοντας την ανάγκη για τακτικό βούρτσισμα των δοντιών και προληπτικό έλεγχο ανά εξάμηνο στον οδοντίατρο. Οι ομιλήτριες ήταν περιεκτικές και προσπαθούσαν να αναφέρονται σε παραδείγματα της καθημερινής ζωής με την παράλληλη επίδειξη παραστατικών εικόνων. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν μελλοντικές ενημερωτικές δράσεις που αφορούν στην πρόληψη των εξαρτήσεων από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το κάπνισμα και το διαδίκτυο, καθώς και δράσεις που αφορούν σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, στον οικογενειακό προγραμματισμό και την πρόληψη σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μεγάλοι μαθητές του σχολείου και τα παιδιά τους με αμείωτο ενδιαφέρον, έθεσαν ερωτήματα και ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410-231.122, email: kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr.

Να σημειωθεί πως το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass