Νέα σεμινάρια για τις Πρώτες Βοήθειες

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2018 22:00

«Αν το 10% του πληθυσμού γνωρίζει τις Πρώτες Βοήθειες είμαστε ασφαλείς». Τι είναι όμως οι Πρώτες Βοήθειες; «Είναι η άμεση φροντίδα που παρέχεται στον τόπο του ατυχήματος μέχρι να έρθει η Ιατρική Βοήθεια».

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου μηνύματος το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στη Λάρισα διεξάγει τα τελευταία χρόνια σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για τους πολίτες.

«Η γνώση σώζει» είναι το σύνθημα του νέου κύκλου μαθημάτων που ξεκίνησε χθες, και θα συνεχιστεί αύριο καθώς επίσης και την επόμενη εβδομάδα Τρίτη 13 και Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, κάθε φορά στις 5 το απόγευμα.

Τα μαθήματα περιέχουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος και η θεματολογία τους ποικίλλει, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αιμορραγίες, θλάσεις, τσιμπήματα, εγκαύματα, ηλεκτροπληξίες, λιποθυμικές καταστάσεις, μέθη, τροχαία ατυχήματα, κατάγματα, ξηρό πνιγμό, επιληψία, ΚΑΡ.Π.Α. και τη χρήση εξωτερικού απινίδωση.

Χθες, στο πρώτο σεμινάριο διευκρινίστηκε ότι εκτός από τον γνωστό αριθμό κλήσης 166 που ειδοποιεί το ΕΚΑΒ μπορούμε να καλούμε -ανά πάσα ώρα και στιγμή- από οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή χωρίς χρέωση (σταθερό, καρτοτηλέφωνο –χωρίς κάρτα, κινητό –χωρίς ούτε δίκτυο) τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112, ενώ μέσω αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας μπορεί να εντοπιστεί το ακριβές γεωγραφικό στίγμα του θύματος.

Η επόμενη δράση του ΕΕΣ της Λάρισας είναι την επόμενη Παρασκευή στο κτίριο της Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου θα ενημερωθούν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής της Λάρισας, οι οποίοι μπορεί να ξέρουν να αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις μέσα σε νοσηλευτικό ίδρυμα, όμως σε αυτή την περίπτωση θα μάθουν να διαχειρίζονται τους ασθενείς σε εξωνοσοκομειακές συνθήκες.

 

Ραφαέλα Παπαοικονόμου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass