ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2018 22:00

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για το μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων

Άρχισε χθες στην 5η ΥΠΕ η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων να εγγραφούν στο Μητρώο Αποκλειστικών προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές που εμπίπτουν στα γεωγραφικά όρια της Υγειονομικής Περιφέρειας, ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε με αυτοπρόσωπη επίδοση στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ, είτε ταχυδρομικώς έως και 30-11-2018 και ώρες προσέλευσης από 10.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ.

Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να εγγραφεί μόνο σε ένα νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική μεταξύ των τριών επιλογών που θα δηλώσει αρχικά στην αίτηση. Για την κατάταξη των υποψηφίων στις θέσεις των ονομαστικών καταλόγων λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και η εμπειρία τους, βαθμολογούμενα σύμφωνα με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ, η διάθεση των αποκλειστικών θα γίνεται μόνο από τον κατάλογο του νοσοκομείου ή της ιδιωτικής κλινικής και με τη σειρά αναγραφής σε αυτόν (rotation), ώστε να εξασφαλίζεται ίση πρόσβαση στην εργασία για όλους τους συμμετέχοντες, και αρμόδια θα είναι η τριμελής Επιτροπή που θα συγκροτηθεί σε κάθε νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική.

 

Μέχρι 4 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις ενδιαφερομένων για την επιλογή Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), που προκηρύχθηκε πρόσφατα.

Η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά στην κάλυψη της θέσης του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), με πενταετή θητεία και καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή να έχουν ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής, καθώς και διοικητική εμπειρία και κατάρτιση σε διοικητικά ή οικονομικά θέματα υγείας.

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις για το προσωπικό ΤΕΠ της 5ης ΥΠΕ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης του ιατρικού προσωπικού για τις προσλήψεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών της 5ης ΥΠΕ και εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης με βάση τη μοριοδότηση των γιατρών με τη διαδικασία να βρίσκεται στο στάδιο της υποβολής ενστάσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Είναι το πρώτο Συμβούλιο Κρίσεων, που κατόρθωσε να ολοκληρώσει τις κρίσεις για 65 γιατρούς -από τους 86 που είχαν αρχικά υποβάλει αίτηση- στη διεκδίκηση των 54 θέσεων, που προκηρύχθηκαν για κάλυψη στα νοσηλευτικά ιδρύματα της 5ης ΥΠΕ με τα στελέχη του Συμβουλίου κρίσεων να αποφεύγουν οποιαδήποτε εκτίμηση για τον ακριβή χρόνο των προσλήψεων. Σημείωναν όμως ότι το Συμβούλιο στοχεύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να έχουν τρέξει όλες οι διαδικασίες για τον διορισμό.

 

 

Φρεσκάρισμα στις χειρουργικές κλινικές ΓΝΛ

Στον ελαιοχρωματισμό όλων των χώρων της Χειρουργικής, Παιδοχειρουργικής και Ουρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (Τοιχοποιία, Κάσες, Πόρτες και Ντουλάπες) προχωρά η διοίκηση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας ανακοινώνοντας πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη προβλέπει χρωματισμούς τοιχοποιίας με αντιμικροβιακό χρώμα όλων των χώρων της Χειρουργικής, Παιδοχειρουργικής και Ουρολογικής Κλινικής συνολικής επιφάνειας 2.600 τετραγωνικών μέτρων, χρωματισμούς 85 κασών και θυρών και χρωματισμούς 10 ντουλαπιών διαστάσεων 1.50x2.20 με συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη 20.000,00 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. 24% και 24.800,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Στην Καρδίτσα το 4ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο

Το 4ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο διοργανώνουν στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2018, στο Κazarma Hotel & Conference Center, στη Λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας και υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με κεντρικό θέμα «Κοινοτικός φαρμακοποιός και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», το 4ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τα προβλήματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και το ελληνικό φαρμακείο, να γίνει συζήτηση για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που εμφανίζονται στο σύγχρονο οικονομικο-κοινωνικό περιβάλλον, να κατατεθούν προτάσεις για λύσεις και διεξόδους από την κρίση, καθώς και να ανταλλαγούν απόψεις για τον καθοριστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο κοινοτικός φαρμακοποιός ως πάροχος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στις Εισαγγελίες για διερεύνηση οι τραυματισμοί ψυχιατρικών ασθενών

Οδηγίες στους διοικητές των νοσοκομείων να παραπέμπουν στις εισαγγελικές αρχές για διερεύνηση όλες τις γνωματεύσεις για τραυματισμούς ασθενών των Μονάδων Ψυχικής Υγείας, από τις οποίες προκύπτει υπόνοια πιθανής κακομεταχείρισης (από το προσωπικό ή από άλλο ασθενή), ακόμη και ελλείψει σχετικού ισχυρισμού, δίνει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γ. Γιαννόπουλος.

Οι οδηγίες δίνονται στο πλαίσιο της πρόληψης της απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και της προαγωγής της προστασίας των δικαιωμάτων των ασθενών των Μονάδων Ψυχικής Υγείας και μετά την κοινοποιηθείσα «εμπιστευτική» έκθεση της CPT για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του κ. Γιαννόπουλου « Όλες οι περιπτώσεις τραυματισμών ασθενών καταγράφονται λεπτομερώς σε συγκεκριμένο αρχείο, καθώς και στον ατομικό φάκελο του ασθενούς. Οι ασθενείς που έχουν υποστεί τραυματισμό εξετάζονται από ιατρό, ο οποίος συντάσσει σχετική γνωμάτευση. Η γνωμάτευση του ιατρού περιλαμβάνει υποχρεωτικά αναλυτική περιγραφή του τραυματισμού, και ειδική μνεία στην περίπτωση που, κατά τη γνώμη του ιατρού, ο τραυματισμός είναι ενδεικτικός πιθανής κακομεταχείρισης (από το προσωπικό ή από άλλον ασθενή).

Όλες οι γνωματεύσεις για τραυματισμούς ασθενών, από τις οποίες προκύπτει υπόνοια πιθανής κακομεταχείρισης (από το προσωπικό ή από άλλο ασθενή), ακόμη και ελλείψει σχετικού ισχυρισμού, παραπέμπονται στην αρμόδια Εισαγγελία με ευθύνη της Διοίκησης των Νοσοκομείων ή, προκειμένου για Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, του Επιστημονικά Υπεύθυνου της Μονάδας» καταλήγει η εγκύκλιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass