Επανασυστήνεται Γαστρεντερολογική στο ΓΝΛ

* ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΕ ΤΜΗΜΑ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2018 22:10

Την επανασύσταση Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αποφάσισε χθες το απόγευμα η διοίκηση των δύο νοσοκομείων επιβεβαιώνοντας πλήρως τις διαβεβαιώσεις του διοικητή κ. Παν. Νάνου μετά τον θόρυβο, που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την προμήθεια του ενδοσκοπικού υπερηχογραφήματος για το πεπτικό και τους πνεύμονες για τη λειτουργία του παλιού νοσοκομείου.

Με τη χθεσινή απόφασή της η διοίκηση των δύο νοσοκομείων δίνει το "πράσινο φως" για να επανέλθει η Γαστρεντερολογική Κλινική μετά από απουσία δύο περίπου δεκαετιών, περιπέτειες μεταστέγασης στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ακολούθως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τη στήριξη του ιδρύματος στα πρώτα βήματα της λειτουργίας του αλλά και την τυπική κατάργησή της το 2013 με την έγκριση των νέων οργανισμών των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση των δύο νοσοκομείων ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του διοικητή κ. Νάνου για την επανασύσταση της Κλινικής με ισοδύναμο την παράλληλη μετατροπή της Ψυχιατρικής Κλινικής, που παραμένει ανενεργή με έναν ψυχίατρο, σε τμήμα συνεχίζοντας να παρέχει τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα προσέφερε στους Λαρισαίους ασθενείς.

Σύμφωνα με την απόφαση, η επανασυσταθείσα κλινική θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση στους χώρους που μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στη Β΄ Παθολογική Κλινική, για να μεταφερθεί σε νέους χώρους με την πλήρη ανάπτυξή της, ενώ θα αναληφθούν προσπάθειες για τον πλήρη εξοπλισμό της με τον αναγκαίο μηχανολογικό εξοπλισμό.  

Καλά πληροφορημένες πηγές μάλιστα αναφέρουν πως στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε και η περίπτωση της προμήθειας του πανάκριβου ενδοσκοπικού υπερηχογραφήματος για το πεπτικό και τους πνεύμονες, για την οποία κατατέθηκε η δημόσια διαφωνία των διευθυντών της Πνευμονολογικής και της Γαστρεντερολογικής κλινικής ΠΓΝΛ Κων. Γουργουλιάνη και Σπ. Ποταμιάνου. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πάντως ότι η διοίκηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Γαστρεντερολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου να εξοπλιστεί με τον απαραίτητο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό προκειμένου να ανταποκριθεί και να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες στον χώρο της Θεσσαλίας συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των αντίστοιχων κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και μειώνοντας τον χρόνο αναμονής των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία.

Όσον αφορά στο προσωπικό, η κλινική αναμένεται να λειτουργήσει με 4 ειδικούς γαστρεντερολόγους, ένα διευθυντή, έναν επιμελητή Α΄ και δύο επιμελητές Β΄. Στον σχεδιασμό της διοίκησης είναι η κλινική να λειτουργήσει αρχικά με τον διευθυντή του ΕΣΥ και με οργανική θέση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κ. Παρούτογλου, ο οποίος προσφέρει περιστασιακά τις υπηρεσίες του και στα δύο νοσοκομεία, τον έμπειρο γαστρεντερολόγο κ. Ψύχο, αποσπασμένο στο Γενικό Νοσοκομείο και την επικουρική γιατρό κ. Τάτση, ομάδα ικανή να οργανώσει Γαστρεντερολογική Κλινική, όπως επισήμανε και ο συνυπογράφων καθηγητής και διευθυντής της αντίστοιχης κλινικής κ. Ποταμιάνος στην τελευταία κοινή επιστολή, που δημοσιεύτηκε στην "Ε" την προηγούμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η νέα κλινική μπορεί να λειτουργήσει με τη νέα της μορφή σε 4-6 μήνες, δηλαδή την άνοιξη 2019 καθώς απαιτείται η δημοσίευση της απόφασης στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, αφού προηγουμένως περάσει από τα "γρανάζια της γραφειοκρατίας" με αποφάσεις από όλα τα συναρμόδια υπουργεία.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass