ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2018 22:00

Αιτήσεις για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για το 2019

Άνοιξε την προηγούμενη Πέμπτη το μεσημέρι και θα είναι διαθέσιμη για τους ενδιαφερόμενους μέχρι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και ώρα 24:00, η ηλεκτρονική εφαρμογή loipoepikouriko.moh.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων υποψηφίων για την πρόσληψη και τοποθέτηση του Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού- πλην Ιατρών.

Στην εφαρμογή αυτή μπορούν να καταθέσουν αίτηση:

-Οσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη διαδικασία, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στον Νόμο και στην ΚΥΑ.

-Οσοι και όσες είχαν συμμετάσχει κατά την πρώτη εφαρμογή και μέχρι τις 15/11/2018 δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποιον φορέα.

-Οσοι και όσες είχαν συμμετάσχει κατά την 1η εφαρμογή και μέχρι τις 15/11/2018 και διεγράφησαν καθώς δεν είχαν επισυνάψει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή είχαν κάνει λάθος στην αίτησή τους.

Στη συνέχεια, θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν οι νέοι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά Δ.Υ.Πε και θα παραμείνουν σε ισχύ για ένα έτος, μέχρι τις δεκαπέντε (15) Οκτωβρίου του 2019. Οι Φορείς στο προαναφερόμενο διάστημα, θα προβούν σε αιτήματα έγκρισης πρόσληψης λοιπού προσωπικού, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχές πιστώσεις. Όταν ένα αίτημα εγκριθεί, η αρμόδια Δ.Υ.Πε πρέπει να απορροφήσει και να τοποθετήσει το εγκεκριμένο προσωπικό κατά σειρά προτίμησης από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους που διαθέτει.

 Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την εφαρμογή, οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.Πε. (Νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), οι Δ.Υ.Πε, το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο Ε.Ο.Φ, το Ε.Κ.Ε.Α, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», η Α.Ε.Μ.Υ για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), μπορούν να προσλαμβάνουν επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων για την κάλυψη των επιτακτικών τους αναγκών, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.

Δωρεές εξοπλισμού και υλικών στο ΓΝΛ

Την αποδοχή δύο νέων δωρεών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση η διοίκηση των δύο νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, εταιρεία διάθεσης ιατρικού εξοπλισμού δώρισε ένα HOLTER πίεσης Aspel CR-07, για το Υπερτασιολογικό Ιατρείο της Παθολογικής Κλινικής, ενώ οι Ενεργοί Πολίτες για λογαριασμό Θεσσαλών ομογενών από τη Γερμανία δώρισαν νοσηλευτικό υλικό που περιλαμβάνει 11 μονά παπλώματα, 40 παιδικά μαξιλάρια και δύο αμαξίδια τουαλέτας χωρίς δοχείο.

Διορισμός 4 ιατρών στα Π.Ι του ν. Λάρισας

Την τοποθέτηση 4 γιατρών, υπόχρεων εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου, με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου, ορισμένου χρόνου, σε προσωρινές θέσεις που συστήνονται σε Περιφερειακά Ιατρεία του νομού Λάρισας αποφάσισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Συγκεκριμένα ένας γιατρός τοποθετείται στο Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχογιαννίου του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και από ένας γιατρός στα Περιφερειακά Ιατρείας Κρανέας, Καλλιθέας και Λιβαδίου του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας

 

Εξετάσεις φαρμακοποιών για άσκηση επαγγέλματος

Από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας ανακοινώθηκε ότι οι Εξετάσεις Φαρμακοποιών για τη χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα 10-12-2018, 09:00 π.μ. Πρακτικές Ασκήσεις - Αίθουσες Δ1 και Δ2, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Τρίτη 11-12-2018, 3:00 μ.μ. Φαρμακολογία - Αίθουσα ΦΜ2, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Τετάρτη 12-12-2018, 09:00 π.μ. Νομοθεσία-Ιστορία-Εμπορευματολογία - Αίθουσες Δ1 και Δ2, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Πέμπτη 13-12-2018, 09:00 π.μ. Φαρμακοποιία-Φαρμακοτεχνία - Αίθουσες Δ1 και Δ2, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Παρασκευή 14-12-2018, 10:00 π.μ. Τοξικολογία - Αμφιθέατρο «ΧΩΡΕΜΕΙΟ» στο Γουδή (ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ».

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων στο γενικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας είναι η Πέμπτη 6-12-2018.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για αντιμετώπιση των εξαρτήσεων

Αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια έκθεση η οποία, περιγράφοντας τον συντονισμό όλων των δράσεων και μέτρων που έχουν ως στόχο τον περιορισμό εμφάνισης εξαρτητικών συμπεριφορών, αποτυπώνει τον συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας στο πεδίο αρμοδιότητάς του, τη μείωση της ζήτησης.

Η μείωση της ζήτησης περιλαμβάνει κυρίως πολιτικές που αποσκοπούν στην πρόληψη χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, την παροχή υποστήριξης και θεραπείας, τη μείωση της βλάβης και την προαγωγή της ένταξης και επανένταξης στην κοινωνία.

Οι νέες υπηρεσίες που περιγράφονται στην έκθεση, βρίσκονται σήμερα σε υψηλό επίπεδο ωριμότητας (η λειτουργιά ορισμένων έχει ήδη ξεκινήσει) ενώ η χρηματοδότηση των νέων δομών έχει εξασφαλιστεί κυρίως μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η συνέχιση των δράσεων μετά το πέρας της συγχρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμματίζεται να υποστηριχθεί μέσω εθνικών κονδυλίων. Κάποιες υπηρεσίες θεραπείας, με ή/και χωρίς φαρμακευτική υποστήριξη, που αναπτύσσονται με στόχο την πληρέστερη γεωγραφική κάλυψη της χώρας έχουν υποστηριχθεί, από την έναρξη λειτουργίας τους, με πόρους του κρατικού προϋπολογισμού.

Όλες οι υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων που περιλαμβάνονται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας αναπτύσσονται από τους εποπτευόμενους φορείς του, όπως αυτοί προβλέπονται στον «Νόμο περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών» (4139/2013).

Στόχος του Υπουργείου Υγείας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι- μέσω της βελτίωσης της πρόσβασης, της συνέχειας στη φροντίδα, της καλύτερης δυνατής συνέργειας των αρμόδιων φορέων και της αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων- να διασφαλιστεί το καθολικό δικαίωμα των εξαρτημένων σε όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass