Στη Λάρισα το 69ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 23-25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 15:24

Το 69ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας (ΕΕΒΜΒ) διοργανώνεται στη Λάρισα και στο Ξενοδοχείο «Imperial» το τριήμερο 23-25 Νοεμβρίου 2018. Την οργανωτική-επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούν καθηγητές-μέλη του Εργαστηρίου Βιοχημείας του Τμήματος Ιατρικής και του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα των παραπάνω Τμημάτων, αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 800 καθηγητές, ερευνητές και φοιτητές από διάφορα πεδία των Βιοεπιστημών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις με τις νέες ανακαλύψεις διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές του Συνεδρίου περιλαμβάνονται οι: Prof. Iain Mattaj, γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBL) στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, Prof. Sir Peter Ratcliffe, διευθυντής του Ινστιτούτου Ανακάλυψης Θεραπευτικών Στόχων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Prof. Anne Osbourn, διευθύντρια του Norwich Research Park Industrial Biotechnology Alliance και ερευνήτρια του JohnInnes Centre στο Norwich της Αγγλίας, Prof. David Stuart, διευθυντής του Τμήματος Δομικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Δρ. Αντώνης Κορομηλάς, καθηγητής του Τμήματος Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου McGill, Δρ. Όθων Ηλιόπουλος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, Δρ. Νίκος Κυρπίδης, διευθυντής του Προγράμματος Γενωμικής Βιολογίας του DOE Joint Genome Institute, Berkley Lab του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Δρ. Γιώργος Χριστοφίδης, καθηγητής Λοιμωδών Νοσημάτων του Imperial College του Λονδίνου, Δρ. Σπύρος Γεωργάτος, καθηγητής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Παν. Ιωαννίνων, Δρ. Γεώργιος Σπυρούλιας, καθηγητής στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Παν. Πατρών, Δρ. Χρήστος Τσατσάνης, καθηγητής Κλινικής Χημείας στην Ιατρική Σχολή του Παν. Κρήτης, Δρ. Χρήστος Ζέρβας, εντεταλμένος ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (IIBEAA), Δρ. Κατερίνα Κατσάνη, επικ. καθηγήτρια στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Παν. Θράκης και Δρ. Γρηγόρης Αμούτζιας, επικ. καθηγητής Βιοπληροφορικής στη Γενωμική στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Παν. Θεσσαλίας.

Εκτός των προσκεκλημένων ομιλιών, στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν 250 νέες ερευνητικές εργασίες υπό τη μορφή σύντομων προφορικών ή αναρτημένων παρουσιάσεων που προέρχονται από μέλη της ΕΕΒΜΒ, που εργάζονται σε Ελληνικά αλλά και ξένα εργαστήρια. Μία ημέρα πριν την έναρξη του Συνεδρίου (αύριο Πέμπτη 22 Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο η 6η Ημερίδα - Forum των Νέων Επιστημόνων της ΕΕΒΜΒ, η οποία οργανώνεται ανεξάρτητα από μία επιτροπή νέων ερευνητών. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου https://eebmb2018.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass