Ημερίδα Πρόληψης στην Ερέτρια Φαρσάλων

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2018 22:06

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπρόγειας «Άγιος Φανούριος», διοργάνωσε Ημερίδα Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης στο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας, με ομιλητές τη γενική ιατρό Ελένη Κωνσταντέλλου με θέμα ομιλίας «Εφαρμογή του προγράμματος Τηλεϊατρικής», τον χειρουργό μαιευτήρα - γυναικολόγο Λιούπη Κωνσταντίνο,

με θέμα ομιλίας «Πρόληψη Γυναικολογικού Καρκίνου» και την πνευμονολόγο Ευαγγελία Παπαγεωργίου με θέμα ομιλίας «Λοιμώξεις Αναπνευστικού και Εμβολιασμός». Την ημερίδα συντόνισε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους εξαιρετικούς επιστήμονες για την παρουσία τους και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο ρόλος του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας. Ο πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί με το ΚΕΠ Υγείας ή να επισκέπτεται τον χώρο του, ώστε να ενημερώνεται για θέματα προληπτικής υγείας. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πόσο πρωτοπόρο και σημαντικό είναι το πρόγραμμα της Τηλεϊατρικής, το οποίο ανέλαβε η γενική ιατρός Ελένη Κωνσταντέλλου και με το οποίο πραγματοποιεί εξετάσεις στο Περιφερειακό Ιατρείο Ερέτριας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone. Οι εξετάσεις αυτές, εφόσον η γενικός ιατρός το κρίνει απαραίτητο, μεταφέρονται αυτόματα στους καρδιολόγους/πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο αυτόματο τρόπο». Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι ομιλητές και ξεκίνησαν τις παρουσιάσεις τους. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή τις ομιλίες και στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, όπου οι ιατροί απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν. Στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν σπιρομετρήσεις σε 38 δημότες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass