Δ. Μπουραντάς: Οι σωστές επιλογές απαιτούν τέσσερις νοημοσύνες

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2018 22:06

Στις τέσσερις νοημοσύνες για να μπορέσει κάποιος να κάνει τις σωστές επιλογές αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο Νεφρολογικό Συμπόσιο ο καθηγητής Management στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπουραντάς.

Το Νεφρολογικό Συμπόσιο ξεκίνησε χθες, θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial», τελεί υπό την προεδρεία του καθηγητή Παθολογίας – Νεφρολογίας, διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Στεφανίδη και διοργανώνεται για έκτη φορά από την Ακαδημία Νεφρολογίας και Νεφρολογικής Φροντίδας και την Πανεπιστημιακή Νεφρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς μίλησε για τις «θεμελιώδεις νοημοσύνες για επαγγελματική και προσωπική επιτυχία», υποστηρίζοντας ότι «ζούμε σε πολύ ταραγμένους καιρούς, όταν η θάλασσα είναι λάδι δεν χρειάζεται τίποτα, τώρα όμως χρειάζεται να βάλουμε μυαλό, ψυχή και καρδιά για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το στόμα πάνω από το νερό στην προσωπική και επαγγελματική ζωή. Και σε επίπεδο ατόμου και σε επίπεδο οργανισμών.

Για να μπορέσει να κάνει κάποιος καλές επιλογές χρειάζονται τέσσερις βασικές νοημοσύνες. Αυτές είναι η υπαρξιακή νοημοσύνη για να δούμε το «είναι» μας, ποιοι είμαστε, πώς θέλουμε να ζήσουμε. Η δεύτερη είναι η λογική νοημοσύνη, να μπορούμε να αξιοποιούμε το μυαλό μας. Η κοινωνική νοημοσύνη, ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μόνος, η ζωή μας εξαρτάται από τις σχέσεις που κάνουμε. Και η πρακτική νοημοσύνη, αυτό που επιλέγουμε να μπορούμε να το πραγματοποιούμε αποτελεσματικά».

Βασικός στόχος της εκδήλωσης, όπως ανέφερε και ο κ. Στεφανίδης, είναι η συμβολή σε μια αποτελεσματικότερη και ορθότερη αντιμετώπιση των νεφρικών παθήσεων. Το επιστημονικό πρόγραμμα επικεντρώνεται σε αιτιοπαθογενετικούς μηχανισμούς τόσο των νεφρικών παθήσεων όσο και της αρτηριακής υπέρτασης. Θα παρουσιαστούν στοιχεία από τη βασική έρευνα στους τομείς αυτούς. Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η σύνδεση του ερευνητικού εργαστηρίου με την κλινική Νεφρολογία.

Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου ο κ. Σωτήρης Μπαλατσούκας, εκ μέρους του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας ο περιφερειακός σύμβουλος και γενικός γραμματέας του ΙΣΛ Βασίλης Πινακάς, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαράλαμπος Μπιλίνης, ο διοικητής των Νοσοκομείων Παναγιώτης Νάνος, από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας ο Δημήτρης Μιχαήλ και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης Αλ. Πολυχρονίδης.

 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass