Χάνει το τρένο της ενεργειακής αναβάθμισης το ΓΝΛ

* ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ * ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 22:06

Το τρένο της ενεργειακής του αναβάθμισης με γενναίες παρεμβάσεις στις εξωτερικές του πλευρές, που τόσο έχει ανάγκη, φαίνεται να χάνει το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας καθώς αν και έκλεισε η πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων ύψους 20 εκατ. ευρώ, η διοίκηση των δύο νοσοκομείων δεν υπέβαλε σχετική πρόταση.

Ενώ ούτε στο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων της χώρας ύψους 64 εκατ. ευρώ μπορεί να υποβληθεί πρόταση –από την πλευρά της διοίκησης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει κατατεθεί για αξιολόγηση πρόταση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η διοίκηση των δύο νοσοκομείων δίνει αγώνα δρόμου με τον χρόνο προκειμένου να διευθετήσει σειρά αυθαιρεσιών που έχουν καταγραφεί στο κτίριο και χρήζουν διευθέτησης πριν τη σύνταξη της οριστικής μελέτης και των τευχών δημοπράτησης, που θεωρούνται απαραίτητα προκειμένου το έργο να κριθεί ώριμο και να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Είχε προηγηθεί η σύνταξη της μελέτης για την ενεργειακή κατάταξη των κτιρίων του Γενικού Νοσοκομείου στην οποία προτείνονται παρεμβάσεις για την ενεργειακή τους αναβάθμιση.

Αν και η πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας έκλεισε, ο διοικητής των δύο νοσοκομείων κ. Παν. Νάνος μιλώντας στην «Ε» τόνισε ότι η ευκαιρία για τις γενναίες παρεμβάσεις στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου δεν χάθηκε οριστικά καθώς αναμένεται και νέα πρόσκληση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ευελπιστώντας ο ίδιος πως μέχρι τότε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου θα έχει ωριμάσει ώστε να ενταχθεί για χρηματοδότηση. Για την ωρίμανση του έργου μάλιστα ο κ. Νάνος επισκέφθηκε πρόσφατα την Περιφέρεια Θεσσαλίας και είχε συνάντηση με τον κ. Αγοραστό από τον οποίο ζήτησε τη συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών για τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης.

«ΛΙΦΤΙΝΓΚ» ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ

Στο μεταξύ ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα οι εργασίες για την αναβάθμιση των χώρων στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, όπου στεγάζονται η Χειρουργική, η Παιδοχειρουργική και η Ουρολογική Κλινική με προϋπολογισμό 20 χιλιάδων ευρώ από ίδιους πόρους του ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπονται επισκευές και ελαιοχρωματισμοί σε τοίχους και κουφώματα των δωματίων των ασθενών και του προσωπικού καθώς και παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η ανακαίνιση των συγκεκριμένων χώρων ιδιαίτερα της Χειρουργικής Κλινικής κρίθηκε περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία μετά την αύξηση των χειρουργικών δραστηριοτήτων κατά 30% σύμφωνα με τα πρόχειρα στοιχεία της διοίκησης και αποτελεί συνέχεια του προγράμματος αναβάθμισης των υποδομών της Ογκολογικής Κλινικής αλλά και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών –τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για να ξεκινήσουν οι εργασίες αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων.

«Η διοίκηση με αθόρυβο και μεθοδικό τρόπο προχωρά στη σταδιακή αναβάθμιση των υποδομών στο Γενικό Νοσοκομείο από ίδιους πόρους, με σκοπό να το συνδέσουμε με την εκπαίδευση και να το αναδείξουμε σε εκπαιδευτικό κέντρο με τη σταδιακή ένταξη των κλινικών του όπου θα εκπαιδεύονται οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, όπως έχει ζητήσει και η ακαδημαϊκή κοινότητα» υπογραμμίζει ο κ. Νάνος και προαναγγέλλει μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στις Χειρουργικές Κλινικές παρέμβαση και στην Ορθοπαιδική Κλινική.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass