ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2019 22:00

Η Π. Ζαζά συντονίστρια για παρακολούθηση δαπανών ΕΣΥ

2ZAZA PARASKEYH

Ειδικά καθήκοντα για την εφαρμογή των πολιτικών του Υπουργείου Υγείας αναλαμβάνει η υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ Παρασκευή Ζαζά. Με απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Γιώργου Γιαννόπουλου τής ανατίθενται καθήκοντα συντονίστριας της νέας Ομάδας Εργασίας, που συγκροτείται με σκοπό την παρακολούθηση και υλοποίηση των δράσεων εξοικονόμησης δαπανών (spendingreview) από νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και εποπτευόμενους φορείς για το έτος 2019 και την τακτική ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Στην ίδια επιτροπή συμμετέχουν ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Νοσηλευτικών Μονάδων και Εποπτευόμενων Φορέων του Υπουργείου Υγείας Κων. Βαλσαμάκης, ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Οικονομικής Εποπτείας Φορέων Γενικής Κυβέρνησης του Υπουργείου Υγείας Δημ. Πολίτης και ο οικονομολόγος Νικηφόρος Πλυτάς.

Η θητεία των μελών της Ομάδας Εργασίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

 

Λαρισαίοι στις εξεταστικές επιτροπές γιατρών

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη συγκροτούνται Εξεταστικές Επιτροπές Ιατρικών Ειδικοτήτων με έδρα τη Θεσσαλονίκη για τη φετινή χρονιά (μέχρι 31-12- 2019) στις οποίες συμμετέχουν γιατροί από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας ως εξής:

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

* Γιαννούκας Αθανάσιος, καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως τακτικό μέλος.

* Ματσάγγας Μιλτιάδης, καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως αναπληρωματικό μέλος.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ

* Φλώσσος Ανδρέας, διευθυντής ΕΣΥ, Πανεπιστημιακής Αναισθησιολογικής Κλινικής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΠΓΝ Λάρισας ως αναπληρωματικό μέλος.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ–ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ

* Ρουσσάκη-Σούλτσε Αγγελική, καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, διευθύντρια Δερματολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Λάρισας ως αναπληρωματικό μέλος.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

* Πετεινάκη Ευθυμία, καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως τακτικό μέλος.

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

* Βασιλείου Φώτης, πρώην συντονιστής διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Λάρισας ως αναπληρωματικό μέλος.

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

* Παπαστεργιοπούλου Λουλούδα, διευθύντρια ΕΣΥ, Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Π.Γ.Ν. Λάρισας ως τακτικό μέλος.

* Λιάλιος Γεώργιος, διευθυντής ΕΣΥ, Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Π.Γ.Ν. Λάρισας ως αναπληρωματικό μέλος.

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

* Φουντάς Κωνσταντίνος, καθηγητής Νευροχειρουργικής Πανεπιστημίου Λάρισας, ΠΓΝ Λάρισας ως αναπληρωματικό μέλος.

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

* Μαλίζος Κωνσταντίνος, καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως τακτικό μέλος.

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

* Αθανασιάδης Αθανάσιος, παθολόγος-ογκολόγος, διευθυντής ΕΣΥ στο Γ.Ν.Λ.ως αναπληρωματικό μέλος

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

* Συρογιαννόπουλος Γεώργιος, καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως αναπληρωματικό μέλος.

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

* Γεωργούλιας Παναγιώτης, καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής, ΠΓΝΛάρισας ως αναπληρωματικό μέλος

ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

* Κατσιάρη Χριστίνα, επικ. καθηγήτρια Ρευματολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως αναπληρωματικό μέλος

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ

* Μπιζάκης Ιωάννης, καθηγητής ΩΡΛ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθυντής ΩΡΛ κλινικής ΠΓΝ Λάρισας ως αναπληρωματικό μέλος.

 

ΤΟΜΥ Γιάννουλης με συνοπτικές διαδικασίες

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία για τη διαμόρφωση του κτιρίου που παραχωρήθηκε από τον ΟΑΕΔ για τη στέγαση της ΤΟΜΥ Γιάννουλης. Από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προκηρύχθηκε συνοπτικός διαγωνισμός προμήθειας υλικών και εργασιών με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 61.913,20€.

Οι προσφορές πρέπει να αποστέλλονται με οποιοδήποτε τρόπο και να παραδίδονται στην Κεντρική Υπηρεσία της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας μέχρι την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, ενώ ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 09:30 π.μ. από την αρμόδια επιτροπή.

 

Η σύμβαση υπογράφηκε, οι εργασίες δεν ξεκινούν

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

3H SYMBASH YPOGRAFHKE

Υπογράφηκε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ της διοίκησης των δύο νοσοκομείων και του οικονομικού φορέα – αναδόχου με επωνυμία « ICON GROUP ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΚΕ» η σύμβαση για την αναδιαμόρφωση του τμήματος Επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Γενικού Νοσοκομείου συνολικής δαπάνης 99.150,40€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Ωστόσο, παρά την υπογραφή της σύμβασης ανοιχτός παραμένει ο χρόνος έναρξης των εργασιών –οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε 30 ημέρες από την έναρξή τους. Και αυτό γιατί με δεδομένο ότι για ένα μήνα το τμήμα ΤΕΠ θα είναι κλειστό, παραμένει σε εκκρεμότητα η λήψη οριστικών αποφάσεων αναφορικά με την κάλυψη των εφημεριών του Γενικού Νοσοκομείου –συνολικά 15 εφημερίες.

Η συσταθείσα επιτροπή για την εξέταση των δυνατοτήτων κάλυψης των εφημεριών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έχει ακόμα παραδώσει το πόρισμά της την ώρα που ο παθολογικός τομέας των δύο νοσοκομείων αναδεικνύει ως σημαντικότερο πρόβλημα στην υλοποίηση του έργου την …εποχιακή γρίπη συστήνοντας ως χρόνο έναρξης της αναμόρφωσης του ΤΕΠ μετά τα μέσα Μαρτίου, προκειμένου η ασθένεια να παρουσιάσει ύφεση.

Παράλληλα τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας συνοδευόμενος από μέλη της τεχνικής υπηρεσίας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο προκειμένου να καταγραφούν πλήρως οι λεπτομέρειες για την έναρξη των εργασιών. Η ημερομηνία παράδοσης του χώρου(Τ.Ε.Π.) για την έναρξη των εργασιών πάντως, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα καθοριστεί μετά από έγγραφη ειδοποίηση της διοίκησης των δύο νοσοκομείων ενώ προβλέπεται ότι η συνολική διάρκεια της σύμβασης μπορεί να παραταθεί μετά από αιτιολογημένη απόφαση μέχρι το 50% αυτής ύστερα από σχετικό αίτημα του αναδόχου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass