Ατομική ενημέρωση σε καρκινοπαθείς μέσω κινητού!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ «MY ALMA» ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΓΝΛ – ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2019 22:08
Έντονο το ενδιαφέρον των Λαρισαίων για την εκδήλωση «Μιλώντας ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού» Έντονο το ενδιαφέρον των Λαρισαίων για την εκδήλωση «Μιλώντας ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού»

Το όνομά της MY ALMA και απευθύνεται στις γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Άλλωστε για τις συγκεκριμένες γυναίκες σχεδιάστηκε και τις δικές τους αυξημένες ανάγκες έρχεται ταχύτατα να καλύψει.

Για την πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα ο λόγος, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά χθες στο αμφιθέατρο του ιστορικού κτιρίου της κλινικής Κατσίγρα στην πρώτη εκδήλωση της Ογκολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον πανελλήνιο σύλλογο γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής».

Η νέα mobile εφαρμογή είναι ένα νέο εργαλείο για κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο μαστού, που δημιουργήθηκε από ειδικούς ανάπτυξης λογισμικού σε συνεργασία με τον επίκουρο καθηγητή Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Εμμανουήλ Σαλούστρο, τη συνδρομή του οποίου ανέδειξε η πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου γυναικών με καρκίνο κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου ανακοινώνοντας την εφαρμογή στο κατάμεστο αμφιθέατρο.

Βασικοί άξονες για τον σχεδιασμό της εφαρμογής είναι η ενημέρωση των γυναικών με μεταστατικό καρκίνο μαστού για τα θέματα που τις αφορούν, η υποστήριξή τους μέσα από χρήσιμες πρακτικές συμβουλές για την καθημερινότητά τους και η επικοινωνία με υποστηρικτικές δομές.

Μέσω της εφαρμογής, υποστήριξε η υπεύθυνη των επιστημονικών προγραμμάτων του «Άλματος Ζωής» ψυχολόγος Χριστιάνα Μήτση, οι γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο μαστού έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για νεότερα ιατρικά δεδομένα, για σημεία ενδιαφέροντος όπως Νοσοκομεία, Δομές Υγείας και Ιατρεία πόνου, να λάβουν χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση των συναισθημάτων τους και των ανεπιθύμητων παρενεργειών της θεραπείας τους, να θέσουν στόχους που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους και να δουν προτάσεις για βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Στις λειτουργίες του application περιλαμβάνεται:

* Δυνατότητα δημιουργίας προφίλ για εξατομίκευση της εμπειρίας.

* Emo-meter: Σύστημα ενδυνάμωσης και διαχείρισης των συναισθημάτων, με tips βελτίωσης, μέσω της απλής ερώτησης «Πώς αισθάνεσαι σήμερα;».

* Το σώμα μου: Καταγραφή της σωματικής κατάστασης και προτάσεις για βελτίωσή της.

* Σύστημα στόχων (μείωση αλκοόλ, ήπια άσκηση, διακοπή καπνίσματος) με επιβράβευση για κάθε «κατάκτηση» που βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

* Τοίχος μηνυμάτων ενδυνάμωσης: Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει υποστηρικτικά μηνύματα, σε έναν «τοίχο» δύναμης και ελπίδας.

* Ημερολόγιο: Προσωπικό ημερολόγιο για καταγραφή των σημαντικότερων γεγονότων, των ιατρικών ραντεβού και των θεραπειών για την καλύτερη οργάνωση της καθημερινότητας. Επίσης, ημερολόγιο με δράσεις του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» με δυνατότητα υπενθύμισης.

* Videos με απλές ασκήσεις yoga για το σπίτι, με τεχνικές mind fulness και συμβουλές διαχείρισης συναισθημάτων.

* Ενημέρωση: Ιατρικά άρθρα, νέα και συμβουλές.

* Σημεία ενδιαφέροντος: Καταγραφή των κοντινότερων σημείων που πιθανώς χρειάζονται οι γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο μαστού, με χάρτη, οδηγίες πρόσβασης και στοιχεία επικοινωνίας. Περιλαμβάνονται Νοσοκομεία, Ιατρεία Πόνου, Καταστήματα με είδη για τον καρκίνο του μαστού.

* Επεξήγηση όρων που σχετίζονται με τον μεταστατικό καρκίνο μαστού.

* Παρενέργειες: επεξήγηση των βασικότερων παρενεργειών που πιθανώς προκύπτουν από τις θεραπείες.

Σημειώνεται ότι το mobile app «ΜΥ alma» έχει σχεδιαστεί τόσο για Android όσο και για IOS κινητές συσκευές και διατίθεται ήδη, εντελώς δωρεάν, από το Google Play και το App Store. Οι γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο μαστού μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ τους και να ανακαλύψουν όλα τα χαρακτηριστικά της mobile εφαρμογής, ενώ άλλοι ενδιαφερόμενοι για την εφαρμογή μπορούν να συνδεθούν σε αυτή ως επισκέπτες, λαμβάνοντας βασική πληροφόρηση για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού.

Στη διάρκεια της χθεσινής πρώτης εκδήλωσης της Ογκολογικής Κλινικής υπό τη διεύθυνση του αναπληρωτή καθηγητή Αθαν. Κωτσάκη παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν στα ιατρικά δεδομένα για τον πρώιμο αλλά και τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού, αναλύθηκαν οι συναισθηματικές ανάγκες των ασθενών με καρκίνο του μαστού, και αναδείχθηκε η σημασία της θεραπείας των ασθενών σε οργανωμένα κέντρα μαστού.

Το άνοιγμα της κλινικής στην τοπική κοινωνία σε συνδυασμό με τη σημαντική προσπάθεια στήριξης της κλινικής από το επιστημονικό της προσωπικό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον αναπληρωτή πρόεδρο του Ιατρικού Τμήματος, καθηγητή Χρ. Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος διαβεβαίωσε τη διεύθυνση ότι το Ιατρικό Τμήμα θα στηρίξει τις προσπάθειες ανάπτυξης της κλινικής ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Βασ. Πινακάς, η εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ειρήνη Τζιαστούδη και η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Λάρισας Μαρία Γκιντέρσου.

Ρεπορτάζ Δημ. Κατσανάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass