Μια τρύπα στο νερό...

Ο ΚΩΝ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2019 15:48

Την ανάγκη αλλαγής του ελεγκτικού συστήματος προκειμένου να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος στην Ελλάδα επισημαίνει ο Λαρισαίος βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας με αφορμή την υπογραφή της νέας κοινής υπουργικής απόφασης με γραπτή δήλωσή του.

Όπως σημειώνει στη δήλωση «Η κυβέρνηση έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ υποκρισίας. Μετά το τράβηγμα του αυτιού από τον Επίτροπο για την Υγεία της ΕΕ, κ. Β. Αντριουκαΐτις, για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστού νόμου και μετά την ανεκδιήγητη δήλωση του κ. Πολάκη ότι «ασχολείται τρία χρόνια με πιο σοβαρά πράγματα στον χώρο της υγείας από το τσιγάρο», το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να παρουσιάσει «έργο». Η νέα ΚΥΑ (2986/2019) περί καθορισμού «όρων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία χώρων καπνιζόντων» καθιερώνει τέλος καπνιζόντων και αυστηροποιεί τα πρόστιμα. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι μια τρύπα στο νερό. Πλαίσιο υπάρχει εδώ και χρόνια. Πρόστιμα επίσης. Όμως, και ο νόμος και οι προηγούμενες ΚΥΑ υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι, πρόστιμα δεν επιβάλλονται και όλοι αναζητούν «παραθυράκια». Άλλωστε, αν το πρόβλημα λυνόταν με ΚΥΑ και εγκύκλιο, θα είχε λυθεί ήδη από την προηγούμενη, που σημειωτέον καλούσε τα αρμόδια όργανα να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή να επιδεικνύουν αυστηρότητα στην τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας. Για να υπάρξουν απτά αποτελέσματα, πρέπει να αλλάξει άρδην το ελεγκτικό σύστημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass