Μίλησαν στις μητέρες για τη βρεφική φροντίδα

ΜΕΛΗ ΤΗΣ 4ης ΤΟΜΥ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2019 16:00

Με θέματα που αφορούν τη φροντίδα και την ανάπτυξη κατά τον πρώτο χρόνο ζωής συνεχίστηκε χθες το μεσημέρι στον Μύλο του Παππά το ταξίδι …υγείας, που υλοποιεί από τις αρχές του χρόνου η 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων για τους μετανάστες της Λάρισας.

Στη διάρκεια της χθεσινής ενημερωτικής εκδήλωσης η παιδίατρος Ειρήνη Σπανού, η επισκέπτρια Υγείας Βασιλική Παπαδούλη και η διαμεσολαβήτρια ESTIA Μαράλ Καρτούς ενημέρωσαν τις νεαρές μητέρες για όσα πρέπει να γνωρίζουν για την ανάπτυξη των παιδιών τους κατά τους πρώτους μήνες ζωής και τις κάλεσαν να απευθύνονται στην 4η ΤΟΜΥ για κάθε πρόβλημα υγείας που τους απασχολεί.

Ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού ζωής έγινε τον προηγούμενο μήνα με τη συνάντηση της ομάδας της ΤΟΜΥ με τους μετανάστες παρουσία του διαμεσολαβητή και του μεταφραστή με τα στελέχη της ΤΟΜΥ να ενδιαφέρονται να προσδιορίσουν την ομάδα παρέμβασης καταγράφοντας πόσοι και ποιοι μετανάστες διαβιούν σε οικήματα της πόλης εκτός των καταυλισμών και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας πέραν φυσικά των έκτακτων περιστατικών, που αντιμετωπίζονται με διακομιδές στα νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι η 4η Τοπική Ομάδα Υγείας Αμπελοκήπων ξεκίνησε να παρακολουθεί μετανάστες από τις 10 Δεκεμβρίου και οι πρώτες διαπιστώσεις αφορούν στις ασθένειες που συνθέτουν τη θεματολογία των συναντήσεων.

Στις προθέσεις της ΤΟΜΥ είναι να καλυφθούν όλοι οι μήνες του χρόνου με συγκεκριμένες θεματολογίες και με πρόγραμμα που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ώστε τα αποτελέσματα των συναντήσεων σε συνδυασμό με την παρακολούθηση των μεταναστών, να αποτελέσουν το υλικό μιας εμπεριστατωμένης έρευνας για την αποτελεσματικότητα των δράσεων προληπτικής ιατρικής στη συγκεκριμένη ομάδα παρέμβασης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass