«Θεσμικό ατόπημα η παρέμβαση Αθ. Γιαννούκα»

ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2019 15:22
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Θεσμικό ατόπημα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των νοσοκομείων της Λάρισας Παν. Νάνος την παρέμβαση του προέδρου της Ιατρικής Σχολής καθηγητή Αθ. Γιαννούκα, ο οποίος με συνέντευξή του στην "Ε" την προηγούμενη Κυριακή, επέκρινε τόσο τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όσο και την 5η ΥΠΕ για τους χειρισμούς τους γύρω από την (μη) ανάπτυξη πανεπιστημιακών κλινικών στο νοσοκομείο.

Το περιεχόμενο της συνέντευξης και οι ευθύνες που επέρριψε ο πρόεδρος της Ιατρικής για τις καθυστερήσεις προώθησης του προγράμματος ανάπτυξης των κλινικών συζητήθηκε προχθές στο Διοικητικό Συμβούλιο, που με γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του ελεύθερα και η καλόπιστη κριτική είναι καλοδεχούμενη, διότι είναι μέρος της δημοκρατικής λειτουργίας. Όμως η αναίτια επίθεση σε βάρος της διοίκησης των Νοσοκομείων και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, συνιστά θεσμικό ατόπημα εκ μέρους του προέδρου της Ιατρικής Σχολής. Δεν πρόκειται να μπούμε σε διάλογο, διότι πιστεύουμε ότι λειτουργικά και άλλα θέματα των Νοσοκομείων λύνονται σε συσκέψεις με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως αρμόζει. Μάλιστα πρόσφατα έγινε σύσκεψη με πρωτοβουλία της Ιατρικής Σχολής στην 5η ΥΠΕ για τα θέματα αυτά, σε καλό κλίμα και αμοιβαία κατανόηση.

Η διοίκηση των Νοσοκομείων όχι μόνο δεν «φρενάρει» την ανάπτυξη των κλινικών, αλλά αντίθετα προχωρά στην ουσιαστική αναβάθμισή τους, τόσο του Πανεπιστημιακού όσο και του Γενικού Νοσοκομείου.

Η δημιουργία της Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής στο ΠΓΝΛ, η Γαστρεντερολογική στο ΓΝΛ, η ριζική αναβάθμιση των χώρων στη Μονάδα Χημειοθεραπείας, η Κεντρική Διάλυση των Φαρμάκων, οι επενδύσεις στα Χειρουργεία, τα έργα ΕΣΠΑ, οι 70 μόνιμοι γιατροί που προσελήφθησαν και στα δύο Νοσοκομεία, η ριζική αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων που ταλάνιζαν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, η ολοκλήρωση των κρίσεων για 54 θέσεις ειδικών ιατρών των ΤΕΠ, εξ αυτών οι 16 θέσεις για τα Νοσοκομεία της Λάρισας, είναι έργο αυτών που κατηγορεί ο κ. Γιαννούκας. Η αύξηση του προϋπολογισμού, οι θετικοί δείκτες παραγωγικότητας και αποδοτικότητας των Νοσοκομείων της Λάρισας, είναι έργο των διοικήσεων του Υπουργείου Υγείας, της 5ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου, τις οποίες εύκολα απαξιώνει. Αναλυτικά θα αναφερθούμε στην Κοινωνική Λογοδοσία που θα κάνει σύντομα η διοίκηση των Νοσοκομείων.

Κριτήριο της Διοίκησης είναι η βέλτιστη παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους πολίτες, με διαδικασίες διαφάνειας, η ανάπτυξη νέων τμημάτων και εργαστηρίων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών και όχι επιμέρους συντεχνιακά και άλλα συμφέροντα. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, σε καλές προτάσεις και πρακτικές που εναρμονίζονται με τη Νομοθεσία.

Τελικός μας στόχος είναι η μέγιστη δυνατή κάλυψη των αναγκών των πολιτών, οι οποίοι είναι αμερόληπτοι κριτές, βλέπουν τις προσπάθειες, κρίνουν στάσεις και συμπεριφορές, έργα και ημέρες διοικήσεων και λειτουργών της Υγείας".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass