ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης στο ΕΚΑΒ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2019 16:00

Η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ) συμμετείχε πρόσφατα σε Εκπαιδευτική – Ενημερωτική επίσκεψη στην έδρα του ΕΚΑΒ Λάρισας στο Π.Γ.Ν.Λ.


Οι Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ ενημερώθηκαν αναλυτικά από έμπειρους και καταρτισμένους Διασώστες για τον σκοπό του ΕΚΑΒ, τη διάρθρωση, τη στελέχωση, τα μέσα διακομιδών που διαθέτει, τον ειδικό εξοπλισμό, την επιχειρησιακή και εκπαιδευτική του δράση.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους Εθελοντές η ενημέρωση που έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του ΕΚΑΒ, όπου ενημερώθηκαν για τις ιδιαιτερότητες που αφορούν στη διαχείριση Επειγουσών Κλήσεων σε πραγματικές συνθήκες και χρόνο. Οι Εθελοντές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τηλεφωνική διαχείριση Επειγόντων περιστατικών όπως: Λήψη κλήσης, Καταγραφή στοιχείων, Διαβίβαση κλήσης, Οδηγίες προς το Ασθενοφόρο, Άφιξη Ασθενοφόρου, Παραλαβή Ασθενούς, Άφιξη Ασθενοφόρου και Παράδοση ασθενούς στο ΤΕΠ, Λήξη συμβάντος. Μέσα από αυτή τη διαδικασία κατανόησαν πλήρως την Αλυσίδα της Επιβίωσης – Διάσωσης, κάτι για το οποίο έχουν Εκπαιδευτεί κατά τη διάρκεια της Βασικής τους Εκπαίδευσης στην ΕΟΔΥΑ. Ακολούθησε επίδειξη Ειδικού Διασωστικού εξοπλισμού Ακινητοποίησης και Μεταφοράς Τραυματιών και Ασθενών, που διαθέτει το ΕΚΑΒ Λάρισας. Στη συνέχεια Διασώστες του ΕΚΑΒ ενημέρωσαν τους Εθελοντές για τους τύπους των Ασθενοφόρων που διαθέτει το ΕΚΑΒ Λάρισας και έγινε αναλυτική παρουσίαση του τύπου και του εξοπλισμού των Ασθενοφόρων και των Κινητών Ιατρικών Μονάδων. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι οι Εθελοντικές Ομάδες έχουν σκοπό να συνδράμουν τις κρατικές υπηρεσίες. Δεν επιτρέπεται μία εθελοντική ομάδα αυτοβούλως να παρέχει υπηρεσίες, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, εκτός αν της το αναθέσει μία κρατική υπηρεσία, όπως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα. Επίσης συμφωνήθηκε η συνεργασία ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥΑ, σε επίπεδο κοινής εκπαίδευσης και διεξαγωγής Ασκήσεων ετοιμότητας για τον καλύτερο συντονισμό και αποτελεσματικότητα σε περιπτώσεις Εκτάκτων Αναγκών.
Οι εθελοντές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Λάρισας κ. Βασιλική Αυγέρη και στους διασώστες – πληρώματα Ασθενοφόρων κ. Δήμητρα Μιχαλοπούλου και Κουτσογιάννη Στυλιανό για την άψογη και υποδειγματική ενημέρωση που τους παρείχαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass