Χωρίς στρατηγική πρόληψης στις νεοπλασίες

ΑΡΧΙΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ * ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2019 21:06 | Τελευταία ενημέρωση: 13 Απρ 2019 21:17
Ο κ. Αθ. Κωτσάκης Ο κ. Αθ. Κωτσάκης

Με την παρατήρηση εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας για την απουσία στρατηγικής πρόληψης στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση των νεοπλασιών στη χώρα μας, παρά τις διαστάσεις του προβλήματος και με τη διαπίστωση ότι παραμένει διαρκής παράλληλα η προσπάθεια αναβάθμισης υποδομών και παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του 1ου Ογκολογικού Συνεδρίου Κεντρικής Ελλάδας.

Το συνέδριο διοργανώνει η Εταιρεία Κλινικής και Εργαστηριακής Έρευνας στην Ογκολογία, σε συνεργασία με την Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με τον αναπλ. καθηγητή Παθολογίας – Ογκολογίας της Ιατρικής Λάρισας και πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Αθανάσιο Κωτσάκη αναφερόμενο στη διοργάνωση να σημειώνει ότι «οι προκλήσεις στην άσκηση του λειτουργήματός μας έχουν γίνει περισσότερες, απαιτητικότερες και πολυπλοκότερες. Σήμερα καλούμαστε να ισορροπήσουμε μεταξύ της δέσμευσής μας προς την κοινωνία, για προσφορά καλύτερης ιατρικής φροντίδας και της πίεσης, ώστε το κόστος της φροντίδας αυτής να συμβαδίσει με τις επιταγές των μειωμένων δαπανών για την υγεία».

Προσθέτοντας ότι «ο τρόπος με τον οποίο ασκείται ως σήμερα η κλινική πράξη αλλάζει συνεχώς και καλούμαστε όλοι ερευνητές, ιατροί, νοσηλευτές να λειτουργήσουμε σύμφωνα με τις νέες επιταγές. Αυτό απαιτεί κατάλληλη εκπαίδευση, καλύτερες υποδομές και εδραίωση κατευθυντηρίων γραμμών» κατέληξε ο κ. Κωτσάκης υπογραμμίζοντας τον διαρκή στόχο για «αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Ογκολογική κλινική του ΠΠΓΝΛ».

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έγινε χθες βράδυ στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό απευθύνοντας χαιρετισμό να τονίζει πως «η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει χρηματοδοτήσει και υλοποιεί 80 έργα προϋπολογισμού άνω των 55 εκατ. ευρώ στον τομέα της υγείας, με νέες κτιριακές υποδομές και προηγμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό» επισημαίνοντας ότι «σύγχρονο κράτος είναι εκείνο όπου οι πλούσιοι προσφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία και όχι ένα κράτος όπου οι φτωχοί αναγκάζονται να προσφεύγουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία».

«Εργαζόμαστε καθημερινά, με πνεύμα συνεργασίας, με στρατηγική και προσανατολισμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, προκειμένου να μειώσουμε τις ανισότητες και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των παρεχομένων ιατρικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια. Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιεί προγράμματα και στοχευμένες δράσεις προαγωγής υγείας και πρόληψης, γιατί πιστεύουμε στη θετική τους επίδραση, ειδικά στους νέους. Θέλουμε ενημερωμένους πολίτες που να υιοθετούν υγιεινές συνήθειες και πρακτικές και να προάγουν την ατομική και τη δημόσια υγεία. Η πρόληψη σώζει ζωές και κάθε ζωή είναι πολύτιμη» τόνισε ο κ. Αγοραστός κάνοντας επίσης αναλυτική αναφορά στα εκτελούμενα έργα.

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ

Αναφερόμενος τέλος στο Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλίας, ο κ. Αγοραστός τόνισε πως «είμαστε αποφασισμένοι και θα προχωρήσουμε με τόλμη, με την κοινωνία των πολιτών στο πλάι μας, με εμπιστοσύνη στο εξαιρετικό επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας και με τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η δημιουργία του Κέντρου θα προσδώσει μεγάλο κοινωνικό όφελος στις χιλιάδες των καρκινοπαθών στην Ελλάδα αλλά και στις όμορες χώρες της Βαλκανικής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, χάρη στη μοναδικότητα του τεχνολογικού εξοπλισμού και στην ανάπτυξη και χρήση πρωτοποριακών ιατρικών πρωτοκόλλων θεραπείας. Παράλληλα το Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλίας θα αποτελέσει κέντρο αριστείας της έρευνας και της γνώσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στη Ν. Ευρώπη, με στόχο τη δημιουργία νέων ιατρικών υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας».

ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

«Είμαστε πίσω στην αντιμετώπιση του προβλήματος νεοπλασιών» τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντ. Γιαννακόπουλος σημειώνοντας ακόμη ότι «λείπει η στρατηγική πρόληψης για την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση». Στο έργο του Υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νεστ. Αντωνίου ενώ χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, η υποδιοικήτρια του ΠΠΓΝΛ Ανθή Χαλιβέρα, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαρ. Μπιλλίνης, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης και ο κ. Κωτσάκης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχισθούν στις 9 σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ.

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass