Σε κοινό μέτωπο για τα νοσοκομεία καλεί η Περιφέρεια

ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ «Ε»: ΕΥΛΟΓΗ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2019 22:04

Σε κοινό μέτωπο για την προάσπιση των δημόσιων δομών υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καλεί ο κ. Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην «Ε» για τις αντιδράσεις που προκαλεί η κατανομή ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας αλλά και τα προβλήματα στη χρηματοδότησή τους.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι «η υποστελέχωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δημιουργεί μείζον ζήτημα στη λειτουργία του ως Τριτοβάθμιου φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας που υποδέχεται σοβαρά περιστατικά από όλη την Κεντρική Ελλάδα».

Ενώ, σε συνδυασμό με τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης και άλλων Γενικών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στην Περιφέρεια, χαρακτήρισε «εύλογη την έντονη ανησυχία του ιατρικού κόσμου για τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας στη Λάρισα και τη Θεσσαλία».

Τόνισε πως: «Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τα αιτήματα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και της ΕΙΝΚΥΛ και θα αναλάβει πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση - διαβούλευση με την 5η ΥΠΕ, τους Ιατρικούς Συλλόγους και φορείς, προκειμένου να συζητηθούν υπεύθυνα και ανοιχτά τα ζητήματα δημόσιας υγείας και να τεθεί ενιαίο πλαίσιο διεκδίκησης.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αποδείξει στην πράξη την κοινωνική της ευαισθησία και στηρίζει με συνέπεια κάθε προσπάθεια για την ίση πρόσβαση όλων των πολιτών στη δημόσια υγεία, υπό όρους αξιοπρέπειας και τη διαφύλαξη και αναβάθμιση του επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών στη Θεσσαλία.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι το κράτος εκείνο, όπου οι πλούσιοι προσφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία και όχι ένα κράτος όπου οι φτωχοί αναγκάζονται να προσφεύγουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία».

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας είχε ζητήσει την κάλυψη 44 κενών θέσεων γιατρών από τις οποίες το Υπουργείο, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, θα καλύψει μόνο τις 10, ενώ και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, από τις 32 θέσεις που ζητήθηκαν προκηρύχθηκαν οι μισές και εγκρίθηκαν μόνο 6, ενώ οι υπόλοιπες 16 θέσεις παραμένουν μπλοκαρισμένες. Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση, στο ΓΝΛ είναι κατά 2,5 εκατ. ευρώ μικρότερη, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο η όποια μικρή αύξηση απορροφήθηκε από τα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ, που πριν χορηγούνταν από τα εξωτερικά φαρμακεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass