Νέες θεραπευτικές αγωγές για την «αόρατη» πολλαπλή σκλήρυνση

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 21 Απρ 2019 16:10

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η αόρατη Πολλαπλή Σκλήρυνσή μου», της Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Imperial» στη Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που είχε ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την Πολλαπλή Σκλήρυνση, ο διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευθύμιος Δαρδιώτης αναφέρθηκε στο θέμα «Εισαγωγή στην αόρατη Πολλαπλή Σκλήρυνση» και παρουσίασε το Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Εν συνεχεία η κ. Βάια Τσιμούτρου που είναι διευθύντρια Ε.Σ.Υ ΠΓΝΛ μίλησε για το θέμα «Υποτροπές και πρωιούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση, νέες θεραπευτικές επιλογές».

Η διδάκτωρ Ιατρικής Επιστημών του Ινστιτούτου Καρολίνσκα Σουηδίας, πρώην επίκουρη καθηγήτρια στις Επιστήμες Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και νυν επισκέπτρια επίκουρη καθηγήτρια στο ίδιο Πανεπιστήμιο (Άμστερνταμ), κ. Βασιλική Φώλια ανέπτυξε το ζήτημα «Πρόγραμμα καθημερινής παρέμβασης σε ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση».

Από την πλευρά της η κ. Αλεξάνδρα Παράσχου Αλεξάνδρα ως εργοθεραπεύτρια του ΠΓΝΛ μίλησε για το «Τι είναι η εργοθεραπεία και πώς μπορούμε να παρέμβουμε στην Πολλαπλή Σκλήρυνση». Ο επιμελητής Α’ του ΠΓΝΛ κ. Αθανάσιος Οικονόμου ως ουρολόγος αναφέρθηκε σε «Διαταραχές ούρησης στην Πολλαπλή Σκλήρυνση: Νεότερα Δεδομένα» ενώ η κ. Ελένη Περιστέρη, γνωσιακή ψυχολόγος, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) ΠΘ, Τμήμα Ιατρικής, δρ. Νευρογλωσσολογίας ανέπτυξε το θέμα «Γνωσιακή αποκατάσταση σε ασθενή με Πολλαπλή Σκλήρυνση».

Εν τέλει μίλησε και η κ. Μόιρα Τζίτζικα που είναι Α’ αντιπρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ, υποψήφια διδάκτωρ ψυχολογίας, ψυχοθεραπεύτρια, κλ. σεξολόγος, ειδική σύμβουλος ΑμεΑ Msc, BTEC, EFT, ECPS, MSCS.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass