Διαγωνισμός για γεύματα στο ΓΝΛ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2019 22:10

Δημόσιο Ανοιχτό Τακτικό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου παροχής «Υπηρεσιών Διανομής Γευμάτων », προϋπολογιζόμενης δαπάνης ποσού 93.000,00 ευρώ με τον ΦΠΑ και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή προκήρυξε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Η ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών ξεκινά αύριο Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου στις 7 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 17 Μαΐου στις 6 το απόγευμα.

IATRIKH STHLH2 23 4 2019

 

Οι διοικητές των νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας σε ώρα …δράσης λίγο πριν την πρόσφατη σύσκεψη των διοικητών με την 5η ΥΠΕ για την κατανομή των γιατρών της επικείμενης προκήρυξης του Υπουργείου Υγείας

 

-------------------------------------------------------------------

 

Άδεια για μεταμόσχευση κερατοειδούς στα Ιωάννινα

Άδεια λειτουργίας ως Μονάδας Εφαρμογής Ιστών Κερατοειδούς με τριετή διάρκεια χορήγησε στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων» το Υπουργείο Υγείας.

Επιστημονικά υπεύθυνος της μονάδας ορίστηκε ο καθηγητής Οφθαλμολογίας, κ. Ιωάννης Ασπρούδης.

Η μονάδα υποχρεούται μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης να καταθέσει εκ νέου φάκελο αδειοδότησης, εναρμονισμένο με τα προβλεπόμενα και να υποβάλει στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ετήσια αναφορά για τη δραστηριότητά της στο πρώτο δίμηνο κάθε έτους.

 

Συγκέντρωση τροφίμων στο ΠΓΝΛ ενόψει Πάσχα

Συνεχίζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ενόψει των εορτών του Πάσχα εθελοντική προσφορά τροφίμων για την ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας.

Η συγκέντρωση των τροφίμων θα γίνεται μέχρι μεθαύριο Μεγάλη Πέμπτη στις κλινικές του νοσοκομείου και στην αίθουσα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δίπλα στη λιθοτριψία.

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 24–30 Απριλίου 2019

Κάθε χρόνο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Ευρωπαϊκή Περιφέρεια) γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού για την προώθηση της ανοσοποίησης ως ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των ασθενειών και την προστασία της ζωής. Φέτος, γιορτάζεται την εβδομάδα 24-30 Απριλίου 2019 και αφιερώνεται στους «Ήρωες»– φορείς και άτομα – που συμβάλλουν στην έρευνα και ανάπτυξη των εμβολίων, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και στην ευρεία εφαρμογή των εμβολιαστικών προγραμμάτων. Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας με την ευκαιρία της Εβδομάδας Εμβολιασμού, υπενθυμίζει τη σημασία του εμβολιασμού στην εξάλειψη απειλητικών για τη ζωή νοσημάτων (διφθερίτιδα, πολιομυελίτιδα) και εγείρει ανησυχία για το μεγάλο αριθμό θανάτων που προκαλούνται ακόμη και σήμερα από νοσήματα που μπορούν να προληφθούν.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), κάθε χρόνο 2-3 εκατομμύρια θάνατοι σε όλη την υφήλιο προλαμβάνονται μέσω του εμβολιασμού , ενώ 750.000 παιδιά σώζονται από αναπηρία. Επίσης, εκτιμάται ότι μπορούν να αποφευχθούν 1,5 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως, εάν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη. Στη χώρα μας, από τον προηγούμενο Οκτώβριο μέχρι σήμερα, 364 άτομα νοσηλεύτηκαν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ) με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, εκ των οποίων μόνο το 15% είχε εμβολιαστεί, ενώ καταγράφηκαν 130 θάνατοι από γρίπη . Επίσης, από το 2017 έχουν εκδηλωθεί πάνω από 3.000 κρούσματα ιλαράς . Εξίσου ανησυχητική είναι η καταγραφή, κάθε χρόνο 580 κρουσμάτων φυματίωσης .

Ο ΣΦΕΕ, για πρώτη φορά, δημιούργησε ένα κείμενο θέσεων με τίτλο: «Η σημασία της πρόληψης μέσω του Εμβολιασμού» με στόχο να επικοινωνήσει την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των αρμόδιων φορέων για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, θέσπισης Εμβολιαστικών Στόχων και δημιουργίας συστήματος καταγραφής και παρακολούθησης των εμβολιασμών.

Το κείμενο αυτό έχει αναρτηθεί στο website του Συνδέσμου στο link: https://www.sfee.gr/documents/2019/04/thesis-sfee-gia-emvoliasmo.pdf.

 

Εγκύκλιος για μικτές δραστηριότητες σε εργαστήρια

Διευκρινίσεις για τη μικτή δραστηριότητα εργαστηρίου αισθητικής με κομμωτήριο και κατάστημα περιποίησης χεριών και ποδιών δίνει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Υγείας μετά από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου για την εφαρμογή του νόμου 4272/2014(ΦΕΚ 145/τΑ/2014).

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο στο άρθρο 46 του νόμου ορίζεται ότι: «1. Ιδιωτικοί φορείς παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως ιατρεία, οδοντιατρεία, πολυιατρεία δύναται να συστεγάζονται, …. με εργαστήρια αισθητικής, μονάδες αδυνατίσματος και διαιτολογικές μονάδες, γραφεία διαιτολογικά, λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, ψυχολόγων…».

Ειδικότερα, ρυθμίζει μόνο το ζήτημα της δυνατότητας της συστέγασης ή μη των ιδιωτικών φορέων Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τις ρητά αναγραφόμενες, στην ίδια διάταξη, Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Τα περί μικτής δραστηριότητας εργαστηρίου αισθητικής με κομμωτήριο και κατάστημα περιποίησης χεριών και ποδιών, δεν εμπίπτουν στο ρυθμιστικό πεδίο του ανωτέρω (σχετ. α), ενώ, το ζήτημα της συμβατότητας της λειτουργίας των καταστημάτων περιποίησης χεριών ή και ποδιών, με κομμωτήρια-κουρεία και εργαστήρια αισθητικής επιλύεται από τη διάταξη του άρθρου 1, παρ.3 της ανωτέρω (σχετ.δ) Απόφασης του Υπουργού Υγείας σύμφωνα με την οποία «...Μικτό κατάστημα περιποίησης χεριών ή και ποδιών, είναι: το κατάστημα περιποίησης χεριών ή και ποδιών της παραγράφου 2 του παρόντος που θα λειτουργεί μαζί με κομμωτήρια κουρεία, καταστήματα εμπορίας καλλυντικών, εργαστήρια αισθητικής, μονάδες αδυνατίσματος – διαιτητικές μονάδες, ξενοδοχεία και θαλασσοπλοούντα πλοία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass