Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσβλητικός ο πρ. διοικητής Π. Νάνος

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 15:48

Συκοφαντική και προσβλητική χαρακτηρίζει την απάντηση του πρώην διοικητή των δύο νοσοκομείων κ. Παν. Νάνου στον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής καθηγητή Αθ. Γιαννούκα η συνέλευση του τμήματος και με ανακοίνωσή της επιστρέφει τις συκοφαντικές και απαξιωτικές εκφράσεις δηλώνοντας «διατηρούμε κάθε νόμιμο δικαίωμα για την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψης όλων των καθηγητών-μελών ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Η Συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής στη συνεδρίαση της 7/5/2019 συζήτησε το θέμα της απάντησης του πρώην διοικητή του ΠΓΝ Λάρισας κ. Π. Νάνου στον τοπικό Τύπο (εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 27/4/2019) στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως απόφαση της Συνέλευσής του και το οποίο δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο (εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» 25/4/2019). Η Συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ στο ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

 Θεωρούμε άκρως συκοφαντική και προσβλητική την απάντηση του πρώην διοικητή του ΠΓΝ Λάρισας κ. Π. Νάνου. Ο κ. Νάνος συνεχίζει να επιτίθεται με απαξιωτικό λόγο στα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής τα οποία συνέβαλαν αποφασιστικά από την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, στην ανάδειξη του ως ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟΥ νοσηλευτικού ιδρύματος με αξιοθαύμαστη αποδοτικότητα και αναγνώριση πανελληνίως ώστε να είναι σε θέση κάποιοι διατελέσαντες διοικητές του να καρπώνονται μέρος αυτής της επιτυχίας και να επιχειρούν να την αξιοποιήσουν στα μελλοντικά τους σχέδια. Οι διοικητές όμως όπως είναι γνωστό έρχονται, παρέρχονται και κάποιοι ευκόλως λησμονούνται, ενώ αντιθέτως εμείς όλα αυτά τα χρόνια παραμένουμε στις επάλξεις του καθήκοντός μας υπό αντίξοες συνθήκες. Ευτυχώς οι πολίτες της Θεσσαλίας και όλης της Κεντρικής Ελλάδας που αναζήτησαν και συνεχίζουν να αναζητούν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου γνωρίζουν το ήθος και τη διαχρονική συνεισφορά των μελών ΔΕΠ και των άλλων ιατρών ΕΣΥ που υπηρετούν στο ΠΓΝ Λάρισας και τους περιβάλλουν με εμπιστοσύνη αναγνωρίζοντας ποιοι είναι αυτοί που με την απαράμιλλη προσφορά τους στο σύστημα υγείας έχουν συντελέσει ώστε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας να έχει εξελιχθεί σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα με διεθνή καταξίωση ανεξάρτητα από το ποιος το διοικεί.

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως οφείλει να κάνει σαν δημόσιος θεσμός με αρμοδιότητές του τη σύγχρονη εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής, την προαγωγή της έρευνας και την προσφορά προηγμένων υπηρεσιών υγείας στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη ΔΕΠ, πάντοτε με θεσμικό τρόπο και εγγράφως, στο φως της ημέρας, εξέφραζε την άποψή του τεκμηριωμένα με σκοπό να συμβάλλει, όπως και έγινε όλα τα χρόνια, στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Επιστρέφουμε λοιπόν στον κ. Νάνο ως άκρως απαράδεκτες όλες τις συκοφαντικές εκφράσεις του που περιέχονται στην επιστολή του (εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 27/4/2019) απαξιώνοντας τον ρόλο του Τμήματος Ιατρικής του ΔΗΜΟΣΙΟΥ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και δηλώνουμε ότι διατηρούμε κάθε νόμιμο δικαίωμά για την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψης όλων των καθηγητών-μελών ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.