Ανακαινισμένοι χώροι για τα επείγοντα στο ΓΝΛ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ *ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ * ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2019 22:00
Ο αναπληρωτής διοικητής κ. Δημ. Λιόλιος με τη διευθύντρια Νοσηλευτικών Υπηρεσιών κ. Κατερίνα Παλιογιάννη, στους ανακαινισμένους χώρους του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ο αναπληρωτής διοικητής κ. Δημ. Λιόλιος με τη διευθύντρια Νοσηλευτικών Υπηρεσιών κ. Κατερίνα Παλιογιάννη, στους ανακαινισμένους χώρους του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών

Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου, θα λειτουργήσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στους νέους αναμορφωμένους χώρους, καθώς ο ανάδοχος του έργου μετά τις καθυστερήσεις στην υπογραφή της σύμβασης αλλά και την παράταση της συμβατικής υποχρέωσης ολοκλήρωσε τις εργασίες και εντός των ημερών θα παραδώσει το έργο στην αρμόδια επιτροπή.

Μοναδική εκκρεμότητα για την παράδοση του έργου είναι η παραλαβή του ειδικού μηχανήματος για τη σειρά προτεραιότητας των ασθενών, που τέθηκε υπό αμφισβήτηση -εξετάστηκε η προοπτική να μην γίνει η προμήθεια προς όφελος πρόσθετων εργασιών στους χώρους του ΤΕΠ- αλλά τελικώς θα παραληφθεί σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Το νέο ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου θα λειτουργήσει με όρους της σύγχρονης επείγουσας Ιατρικής και με χαρακτηριστικό στοιχείο τη διαλογή των ασθενών, που θα εξασφαλίζει τον μειωμένο χρόνο αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών. Στους νέους αναμορφωμένους χώρους θα λειτουργεί η Γραμματεία με τους χώρους αναμονής, η διαλογή των ασθενών με 4 κρεβάτια, ο ενιαίος χώρος χειρουργικού παθολογικού, όπου θα βρίσκονται οι γιατροί του τμήματος με 9 κρεβάτια, το χειρουργείο και το τμήμα βραχείας νοσηλείας με 8 κρεβάτια.

Οι εργασίες για την αναμόρφωση των νέων χώρων, το κόστος των οποίων ανήλθε σε 100 χιλιάδες ευρώ, ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και απομένουν μικροπαρεμβάσεις από τον εργολάβο, καθώς και η παραλαβή του μηχανήματος με τη σειρά προτεραιότητας, γεγονός που υποχρεώνει τη διοίκηση του ιδρύματος να προγραμματίσει τις επόμενες ημέρες τον καθαρισμό των χώρων και την τοποθέτηση του εξοπλισμού προκειμένου να τεθεί το τμήμα σε λειτουργία. Αν και, όπως επισήμανε χθες ο αναπλ. διοικητής Δημήτρης Λιόλιος, έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας η ανανέωση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 200 χιλιάδων ευρώ, αίτημα που παραμένει στο Υπουργείο Υγείας.

Εφόσον η τοποθέτηση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και των μηχανημάτων ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο, εκτιμά η διοίκηση του Νοσοκομείου, το τμήμα μπορεί να λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα, χωρίς πάντως να προσδιορίζεται ακριβώς η ημέρα.

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΡΑΜΠΕΣ…

Στο μεταξύ με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών στο ΤΕΠ αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία μεταξύ διοίκησης του Νοσοκομείου και Δήμου Λαρισαίων για σειρά παρεμβάσεων στην είσοδο του τμήματος επί της οδού Γεωργιάδου με σκοπό την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενοφόρων για τη διακίνηση των ασθενών.

Οι δύο πλευρές, ως γνωστόν, συμφώνησαν στην ανάγκη επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος αλλά και της στάθμευσης των επιβατικών αυτοκινήτων, που εμποδίζουν πολλές φορές την ομαλή διακίνηση των ασθενών. Έτσι, στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα απαγορευτεί η στάθμευση των επιβατικών αυτοκινήτων στη Γεωργιάδου από την πλευρά του Νοσοκομείου με τον Δήμο να προχωρά σε διαγραμμίσεις, απαγορευτικές πινακίδες και κορίνες ενώ το Νοσοκομείο θα αναλάβει να κατασκευάσει ειδική ράμπα για τα ασθενοφόρα, ειδική ράμπα για την είσοδο των ΑμεΑ, καθώς και θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ μπροστά στους χώρους όπου λειτουργούν τα Εξωτερικά Ιατρεία.

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass