Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξοπλισμό για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αποκτά το ΓΝΛ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2019 15:26

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο στον τομέα της Υγείας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Η έγκριση αφορά ειδικότερα στην προμήθεια και εγκατάσταση 10 Μηχανημάτων μονάδας Τεχνητού Νεφρού κλασικής αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και ON-LINE μεθόδων. Η προμήθεια των 10 μηχανημάτων Τεχνητού Νεφρού, έναντι των υφιστάμενων μηχανημάτων πεπαλαιωμένης τεχνολογίας, θα έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους χρόνια νεφροπαθείς της περιοχής ευθύνης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Το άμεσο αποτέλεσμα, μέσω της αυξημένης διαθεσιμότητας των μηχανημάτων της μονάδας, θα είναι η σημαντική μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών, ενώ παράλληλα οι ασθενείς θα ωφεληθούν από την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων θεραπείας με προφανή θετικά οφέλη στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν, στοιχείο που βελτιώνει την κοινωνικοψυχολογική θέση των νεφροπαθών. Το Νοσοκομείο θα μπορέσει να εξασφαλίσει τις βέλτιστες συνθήκες θεραπείας για τους ασθενείς αλλά και την εφαρμογή διαφόρων ειδικών προγραμμάτων θεραπειών, με ολοκληρωμένη υποστήριξη της δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών υγείας.

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, εξοπλίζουμε με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας. Ως αιρετή Περιφέρεια στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Με τα νέα μηχανήματα βελτιώνουμε την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και συντελούμε στην αρτιότερη λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ολοκληρωμένης φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο.

Ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση της ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας και την ανάδειξη αναδόχου από τον Δικαιούχο και Φορέα Υλοποίησης του έργου που είναι το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ», εξετάστηκαν με θετικό αποτέλεσμα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, και εγκρίθηκε η σύναψη Σύμβασης μεταξύ Αναδόχου και Φορέα. Ακολουθεί πλέον η υπογραφή της και η προμήθεια του εξοπλισμού για έναρξη λειτουργίας του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σχετικά Άρθρα