Ομάδα χειρουργών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2019 15:32

Η Χειρουργική Κλινική του ΠΓΝΛ φιλοξένησε το διήμερο 7 και 8 Ιουνίου ομάδα χειρουργών από τρία Νοσοκομεία της Β. Ελλάδας (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Θεαγένειο Θεσσαλονίκης και Νοσοκομείο Φλώρινας) στo πλαίσιo εκπαιδευτικής δραστηριότητας με αντικείμενο τη λαπαροσκοπική χειρουργική παχέος εντέρου/ορθού.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε -σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης σε νέες τεχνικές (clinical immersion)- επί τόπου παρακολούθηση των επεμβάσεων (live surgery) καθώς και θεωρητικές διαλέξεις και πρόκειται να συνεχισθεί σε επαναλαμβανόμενους κύκλους. «Η Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική διαχρονικά έχει αναπτύξει και εξελίξει τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές (λαπαροσκοπική χειρουργική) σε όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας δεκαετίας, η ομάδα μας έχει εστιάσει συστηματικά και οργανωμένα στη χειρουργική του παχέος εντέρου και ορθού, και ειδικότερα στη λαπαροσκοπική χειρουργική του παχέος εντέρου/ορθού. Τέτοιου είδους εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σε συνδυασμό και με το παρεχόμενο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Χειρουργική Παχέος Εντέρου/Ορθού» συμβάλλουν σημαντικά στην αναγνώριση της Χειρουργικής Κλινικής πανελλαδικά και στην ανάδειξή της ως κέντρο αναφοράς στο συγκεκριμένο πεδίο. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό, τόσο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όσο και για το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το γεγονός ότι, μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις, η Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική καθιερώνεται πλέον ως εκπαιδευτικό κέντρο πανελλήνιας εμβέλειας για τη λαπαροσκοπική χειρουργική παχέος εντέρου/ορθού. Πρόκειται για μία κατάκτηση που δικαιώνει τα στελέχη της Κλινικής για τη, σε βάθος χρόνου, συστηματική ενασχόληση με επιμονή και συνέπεια με τη λαπαροσκοπική χειρουργική του παχέος εντέρου και του ορθού» δήλωσε ο επικεφαλής αυτής της προσπάθειας και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής καθηγητής Γ. Τζοβάρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass