Στήριξη στην πολύτεκνη μητέρα για φλεβικές παθήσεις

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ, ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ANIMUS» ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΗ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2019 22:08
Από την παρουσίαση του προγράμματος στο lobby του Κέντρου «ANIMUS» Από την παρουσίαση του προγράμματος στο lobby του Κέντρου «ANIMUS»

Την υλοποίηση ειδικού προγράμματος για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας και της θρόμβωσης των κάτω άκρων στις πολύτεκνες μητέρες ανακοίνωσαν χθες το μεσημέρι ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας και περιχώρων, η κλινική «ANIMUS ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» και ο γιατρός αγγειοχειρουργός με ειδίκευση στις ενδαγγειακές τεχνικές Δρ. Ιωάννης Τζορμπατζόγλου.

Όπως ανακοίνωσαν χθες εκπρόσωποι των συμβαλλόμενων πλευρών σε συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του «ANIMUS» παρουσία του μητροπολίτη Λάρισας κ. Ιερώνυμου και του πρώην υπουργού και βουλευτή Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τσιάρα, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης παρέχεται η δυνατότητα σε 1.000 και πλέον πολύτεκνες μητέρες να προχωρήσουν με επίσκεψή τους στον αγγειοχειρουργό σε φλεβική εκτίμηση προκειμένου να διερευνηθούν πιθανά αγγειολογικά - αγγειοχειρουργικά προβλήματα και φλεβικές παθήσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ. Τζορμπατζόγλου μία στις τρεις γυναίκες που θα προσέλθει για εξέταση θα χρειαστεί αντιμετώπιση κάποιου μικρότερου ή μεγαλύτερου προβλήματος, ενώ μια στις πέντε γυναίκες θα χρειαστεί επεμβατική θεραπεία.

Τα κόστη των επεμβάσεων για την αντιμετώπιση των αγγειολογικών- αγγειοχειρουργικών προβλημάτων και φλεβικών παθήσεων θα καλύψουν, όπως προβλέπει η συμφωνία, τόσο ο Σύλλογος Πολυτέκνων για 20 - 30 περιπτώσεις χειρουργικών επεμβάσεων αρχικά, όσο και η κλινική ANIMUS KYANOYΣ ΣΤΑΥΡΟΣ και ο ιδιώτης αγγειοχειρουργός προσφέροντας συμβολικές τιμές για τις υπηρεσίες τους. Σημειώνεται ότι τα κόστη περιλαμβάνουν, διάγνωση, χειρουργική επέμβαση και αποθεραπεία.

Την πλήρη ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη δράση ως αποτέλεσμα της τριμερούς συμφωνίας εξέφρασε ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος –«χαίρομαι όταν ακόμα λειτουργεί το ελληνικό φιλότιμο» είπε χαρακτηριστικά- δηλώνοντας την πρόθεση της Μητρόπολης να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας, που αποτελεί βασικό στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας.

«Πρόκειται για μια συνεργασία, η οποία έχει ως κύριο στόχο να υποστηρίξει ιατρικά την πολύτεκνη γυναίκα και μητέρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Χρ. Παπαϊωάννου επισημαίνοντας ότι σκοπός των εμπλεκομένων φορέων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, σε θέματα αγγειοχειρουργικών/φλεβικών παθήσεων και περισσότερο των πολύτεκνων μητέρων που εμφανίζουν συναφή νοσολογία, λόγω καταπόνησης από συνεχείς κυήσεις και κόπωση.

Από την πλευρά τους τόσο ο ιδιώτης αγγειοχειρουργός Ιωάννης Τζορμπατζόγλου όσο και ο διευθυντής του χειρουργικού τομέα της κλινικής «ANIMUS KYANOYΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Νίκος Παπαϊωάννου δεσμεύτηκαν να βρίσκονται κοντά στον Σύλλογο Πολυτέκνων, ενώ στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο προώθησης προγράμματος ενημερωτικών εκδηλώσεων με επίκεντρο την πρόληψη αν και μερίδιο στο κομμάτι της πρόληψης αναμένεται να καλύψει και ο κ. Τζορμπατζόγλου κατά την εξέταση για τη φλεβική εκτίμηση.

Προηγουμένως, ο αντιπρόεδρος του Ομίλου «ANIMUS» Γιάννης Νταβέλης ευχαρίστησε τους εταίρους για την προώθηση του προγράμματος, ενώ ο πρώην υπουργός και βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας χαρακτήρισε τυχερή τη Λάρισα για την ιατρική στήριξη στην πολύτεκνη μητέρα αναδεικνύοντας τη συμμετοχή του «ANIMUS» σε συνέργειες για την παροχή υπηρεσιών υγείας, οι οποίες παράλληλα στηρίζουν την προσπάθεια της χώρας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass