ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2019 22:10

Επανήλθε η διευθύνουσα της Νοσηλευτικής ΓΝΛ

Απόφαση με την οποία διαπιστώνεται η αυτοδίκαιη επάνοδος της κ. Αικατερίνης Παληογιάννη, υπαλλήλου κατηγορίας/κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής με βαθμό Α’, στη θέση από την οποία είχε παραιτηθεί υπέγραψε ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Δημήτρης Λιόλιος.

PALHOGIANNH KATERINA

Η κα Παληογιάννη, που επανήλθε αφού προηγουμένως είχε παραιτηθεί προκειμένου να συμμετάσχει στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα ασκεί προσωρινά καθήκοντα προϊσταμένης της Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου καθώς και προϊσταμένης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

 

* * *

Επιτροπή για τα ΤΕΠ των Νοσοκομείων

Επιτροπή Παρακολούθησης Λειτουργίας των ΤΕΠ των Νοσοκομείων συγκροτεί το Υπουργείο Υγείας. Στην Επιτροπή προεδρεύει ο πνευμονολόγος – εντατικολόγος, επίκουρος καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτης Αγγουριδάκης.

Έργο της Επιτροπής είναι η παρακολούθηση της διαδικασίας έναρξης λειτουργίας των αυτοτελών ΤΕΠ των Νοσοκομείων, η αξιολόγηση της λειτουργίας τους, η κατάρτιση πρωτοκόλλων λειτουργίας τους, η εισήγηση προγραμμάτων κατάρτισης του προσωπικού τους και η εισήγηση για κάθε άλλο θέμα που άπτεται της αποτελεσματικότερης λειτουργίας τους, λαμβάνοντας υπόψη αντικειμενικά στοιχεία καθώς και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής που καλύπτει κάθε ΤΕΠ (γεωγραφικές, συγκοινωνιακές κ.λπ.).

Για την επίτευξη του έργου της, σύμφωνα με την απόφαση, θα μπορεί να επεξεργάζεται σχετικά στοιχεία, όπως την επάρκεια των χώρων που λειτουργεί το ΤΕΠ, τον αριθμό των προσερχομένων ασθενών, τον αριθμό των ασθενών που μεταφέρονται/διακομίζονται σε άλλο Νοσοκομείο, τη στελέχωση του ΤΕΠ με ιατρικό και λοιπό προσωπικό, τη συχνότητα κάλυψης των αναγκών του ΤΕΠ από εφημερεύοντες ιατρούς άλλων Τμημάτων και ειδικοτήτων του Νοσοκομείου, τη λειτουργική σχέση του ΤΕΠ με ΕΚΑΒ και ΠΦΥ και Τμήματα / Κλινικές και εργαστήρια των Νοσοκομείων που συνεπικουρούν την εφημερία, καθώς και όποιο άλλο στοιχείο κριθεί απαραίτητο από τα μέλη της Επιτροπής.

Η θητεία των μελών της Επιτροπής λήγει με την ολοκλήρωση του έργου της.

 

* * *

ΠΙΣ: Νέο προεδρείο, ίδια πρόσωπα

Σε σώμα συγκροτήθηκε η νέα διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μετά τις επαναληπτικές εκλογές στις 22 Ιουνίου 2019, που παρανόμως διέταξε -όπως αναφέρει το Προεδρείο- ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες μελών του ΔΣ, ο πρώην υπουργός είχε σπεύσει να επικυρώσει ακόμη και λανθασμένα αποτελέσματα στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Η σύνθεση του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Αντιπρόεδρος Α’: Άννα Μαστοράκου

Αντιπρόεδρος Β’: Παύλος Καψαμπέλης

Ταμίας: Βασίλειος Ψυχογιός

Μέλη: Χάρης Βαβουρανάκης, Δημήτρης Βαρνάβας, Αναστάσιος Βασιάδης, Σωρήρης Καλιαμπάκος, Χαράλαμπος Κούλας, Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, Χρήστος Παπάζογλου, Ανδρέας Παπανδρούδης, Μιχαήλ Ψαλτάκος.

 

* * *

Ο ετήσιος απολογισμός του Κ.Υ Λάρισας

Το τμήμα του Οικογενειακού Προγραμματισμού, η Ομάδα Υγείας και οι επισκέπτριες Υγείας του Κ.Υ. Λάρισας στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού της περιοχής ανακοίνωσαν τον ετήσιο απολογισμό των δράσεών τους, από Ιούνιο 2018 έως Ιούνιο 2019.

Ο απολογισμός περιλαμβάνει:

*Ομιλίες σε 14 γυμνάσια της περιοχής μας για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία.

*Ομιλία σε γυμνάσιο της περιοχής μας για τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού.

*Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού έγινε εκδήλωση, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων καθώς και αντικαρκινικών συλλόγων της Λάρισας και των Αθηνών.

*Ομιλίες στον πληθυσμό των Ρομά στα Φάρσαλα καλύπτοντας ποικιλία θεμάτων όπως τον καρκίνο του μαστού, την αντισύλληψη και την υγιεινή και πραγματοποιήθηκαν λήψεις test-pap σε συνεργασία με το Κ.Υ. Φαρσάλων, τον Δήμο Φαρσάλων και τους επαγγελματίες Υγείας του καταυλισμού.

*Επισκέψεις στον καταυλισμό των προσφύγων στο Κουτσόχερο και ομιλίες για τον καρκίνο του μαστού, τον θηλασμό, τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, την υγιεινή περιγεννητικής περιοχής, την υγιεινή των χεριών και την πρόληψη των λοιμώξεων σε συνεργασία με την ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου μετά από πρόσκληση της Danish Refugee Council (Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες).

*Βιωματικό σεμινάριο θηλασμού στον χώρο του Κέντρου Υγείας με συμμετοχή θηλάζουσων και εγκύων γυναικών.

*Ομιλίες σε μαθητές Επαγγελματικού Λυκείου για τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα και την πρόληψή τους στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στον χώρο του Κέντρου Υγείας.

*Εκδήλωση στην Κεντρική πλατεία της πόλης από τους επισκέπτες Υγείας της μονάδας, των Κέντρων Υγείας του νομού, των ΤΟΜΥ και του Γ.Ν. Λάρισας με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία.

*Ενημέρωση του φοιτητικού πληθυσμού στο ΤΕΙ Λάρισας για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών.

 

* * *

Συμπόσιο για το τραύμα στη ΜΕΘ

Το Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο με θέμα «Τραύμα στη ΜΕΘ - Νεότερα Δεδομένα» διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο DuLac στα Ιωάννινα. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχει ξεκινήσει η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας με στόχο τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση, τη μετάδοση και επικαιροποίηση γνώσεων και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Η επιλογή των θεμάτων γίνεται με γνώμονα τα νεότερα δεδομένα και τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις των σημερινών εντατικολόγων και έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει όλη τη θεωρητική και την πρακτική γνώση που απαιτείται. Στην παρούσα εκπαιδευτική εκδήλωση καταξιωμένοι ομιλητές και ειδικοί στον τομέα του πολυτραυματία εγγυώνται την εκπλήρωση των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί.

 

-------------

LEZANTA ΤΟΜΥ FILIPPOYPOLHSΚαι εγένετο ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης, στο εμπορικό κέντρο της περιοχής. Στα χαρτιά βεβαίως γιατί ακόμα λείπουν πολλά, πάρα πολλά για να λειτουργήσει και να παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους πολίτες της περιοχής…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass