Eλπίδες για θεραπεία του Έμπολα

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΝΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2019 18:38

ΚΙΝΣΑΣΑ

Ο Εμπολα ίσως να είναι σύντομα μια «προληπτή και θεραπεύσιμη» ασθένεια, λένε επιστήμονες, ύστερα από δοκιμή δύο φαρμάκων, που έδειξε σημαντικά βελτιωμένα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών.


Συνολικά τέσσερα φάρμακα δοκιμάστηκαν σε ασθενείς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, που μαστίζεται από επιδημία.  Περισσότερο από το 90% των ασθενών μπορεί να επιβιώσει, εάν λάβει εγκαίρως τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα, σύμφωνα με την έρευνα.
Τα φάρμακα θα χρησιμοποιηθούν τώρα για τη θεραπεία όλων των ασθενών με τη νόσο στο Κονγκό, σύμφωνα με τους αξιωματούχους των υγειονομικών αρχών. Το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Ασθενειών των ΗΠΑ (NIAID), το οποίο συνυπέγραψε τη δοκιμή, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα είναι «πολύ καλά νέα» για την καταπολέμηση του Έμπολα.
Τα φάρμακα, που φέρουν την ονομασία REGN-EB3 και mAb114, δρουν επιτίθενται στον ιό με αντισώματα και εξουδετερώνουν την επίδρασή του στα ανθρώπινα κύτταρα.
Πρόκειται για τα «πρώτα φάρμακα που, σε μια επιστημονικά σωστή μελέτη, έδειξαν σαφώς σημαντική μείωση της θνησιμότητας» για τους ασθενείς δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του NIAID.
Τα αποτελέσματα
Η δοκιμή, η οποία διεξήχθη από διεθνή ερευνητική ομάδα συντονισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), άρχισε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Έκτοτε, τέσσερα πειραματικά φάρμακα έχουν δοκιμαστεί σε περίπου 700 ασθενείς, με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των πρώτων 499 να είναι τώρα γνωστά.
Από τους ασθενείς που έλαβαν τα δύο πιο αποτελεσματικά φάρμακα, το 29% που έλαβαν REGN-EB3 και το 34% όσων έλαβαν mAb114 πέθαναν. Για τα ZMapp και Remdesivir τα ποσοστά ήταν 49% και 53% αντίστοιχα.
Το ποσοστό επιβίωσης μεταξύ των ασθενών με χαμηλά επίπεδα του ιού στο αίμα τους ανήλθε στο 94% σε όσους χορηγήθηκε το REGN-EB3 και στο 89% σε όσους χορηγήθηκε mAb114. Αυτό σημαίνει ότι εάν τα φάρμακα χορηγηθούν νωρίς είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass