ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2019 22:01

Τα διοικητικά, οι τραυματιοφορείς και οι διακρίσεις της Παθολογικής ΠΓΝΛ

* Σε κατάσταση αναμονής για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων βρίσκεται ο νέος διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης.

Το πρόβλημα που προέκυψε κατά τον έλεγχο των τίτλων σπουδών των προτεινόμενων για τις θέσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών με τα δικαιολογητικά του προτεινόμενου διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Γεώργιου Τοπαλίδη, που είχε ως αποτέλεσμα να παυθεί ο τελευταίος, καθυστερεί την παρουσία των προτεινόμενων διοικητών στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Διαδικασία απαραίτητη πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Ο ορισμός νέου προτεινόμενου διοικητή για την 3η ΥΠΕ, όπως αναφέρουν πηγές στο Υπουργείο Υγείας, αναμένεται εντός της εβδομάδας.

* * *

PAPAEYSTAUIOY EKAB 3 9 2019

* Συνεχίζεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στελέχωση του διοικητικού μηχανισμού τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και των εποπτευόμενων οργανισμών. Χθες με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ορίζεται πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο πρώην Διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Νίκος Παπαευσταθίου.

* * *

*Με άλλη απόφασή του ο υπουργός Υγείας όρισε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Στην προεδρία τοποθετείται ο καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Ιωάννης Μπολέτης με αναπληρωτή τον καθηγητή Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων Ιατρικής Σχολής Imperial College Βασίλειο Παπαλόη και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γεράσιμος Φιλιππάτος με αναπληρωτή τον καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Σπυρίδωνα Ντουράκη.

* * *

* Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στις 12:00 έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, οι τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και για τη μη ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Οι τραυματιοφορείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στηρίζουν καθολικά την 5ωρη πανελλαδική στάση εργασίας και οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου και ακολούθως συνάντηση με μέλη της Διοικήσεως στις 11.00 μ.μ. για γνωστοποίηση των προβλημάτων του κλάδου.

Με τη σημερινή της κινητοποίηση η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων διαμαρτύρεται για την τεράστια έλλειψη τραυματιοφορέων σε όλα τα νοσοκομεία και Κ.Υ. της χώρας με αποτέλεσμα την ημέρα της εφημερίας στο κάθε νοσοκομείο ασθενείς να ταλαιπωρούνται και να κινδυνεύουν λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση των εξετάσεων όπως ακτινογραφίες αξονικές, τομογραφίες, υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις.

Οι τραυματιοφορείς που υπηρετούν σήμερα στα νοσοκομεία όλης της χώρας (μόνιμοι-συμβασιούχοι –επικουρικοί –ΟΑΕΔ), σύμφωνα με ανακοίνωση των τραυματιοφορέων του Πανεπιστημιακού, δεν ξεπερνούν στο σύνολο τους 2.200 από 4.600 οργανικές θέσεις που υπάρχουν και οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία ξεπερνούν το 50% για να καταλήξουν: «Δεν φτάνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση αποφάσισε να μετακινήσει 526 τραυματιοφορείς πρώην σχολικούς φύλακες ξανά πίσω στους δήμους χωρίς να έχει φροντίσει να προσλάβει αντίστοιχο προσωπικό για το κενό που αφήνει, αντιλαμβάνεστε τι χάος θα επικρατήσει στα νοσοκομεία. Η προκήρυξη 2Κ που περιλαμβάνει 168 τραυματιοφορείς δεν φέρνει επιπλέον προσωπικό στα νοσοκομεία γιατί αυτές οι θέσεις είναι ήδη καλυμμένες από το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στα νοσοκομεία».

* * *

*«Σιωπηλή επιδημία», που πλήττει πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αποτελεί η κακή στοματική υγεία. Σύμφωνα με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), τα στοματικά νοσήματα είναι τα πιο συνηθισμένα και ευρέως διαδεδομένα (Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα) και επηρεάζουν την καθημερινότητα των ασθενών, προκαλώντας πολλές φορές πόνο, δυσφορία, παραμόρφωση ακόμη και θάνατο.

Μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, σε συνάντηση που είχαν με τον γ.γ. του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, τον ενημέρωσαν για την αναγκαιότητα της οδοντιατρικής περίθαλψης και τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η στοματική υγεία στην επίτευξη της Παγκόσμιας Κάλυψης Υγείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΟ, Αθανάσιο Δεβλιώτη, η Παγκόσμια Κάλυψη Υγείας (UHC) σημαίνει ότι κάθε άτομο έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Η UHC περιλαμβάνει το πλήρες φάσμα βασικών και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, από την προαγωγή της υγείας έως την πρόληψη, τη θεραπεία, την αποκατάσταση και την ανακούφιση, με προσθήκη υπηρεσιών στοματικής υγείας σε εθνικά βασικά πακέτα υπηρεσιών υγείας.

* * *

NTALEKOS GEORGIOS 3 9 2019

*Η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) έτυχε εξαιρετικής διάκρισης στο τελευταίο πανευρωπαϊκό συνέδριο παθολογίας που διεξήχθη στις 29-31 Αυγούστου 2019 στη Λισαβόνα. Πιο αναλυτικά, με την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γ. Ν. Νταλέκου, διευθυντού της Κλινικής και των συνεργατών του, η κ. Πηνελόπη Αρβανίτη –ειδικευόμενη της Κλινικής- για τη μελέτη με τίτλο: «Epigenetics in autoimmun eliver diseases: Autoimmun ehepatitisand primary biliary cholangitis» απέσπασε το Research Award Grantfor “Rarediseases” της Federation for the Development of Internal Medicine in Europe (FDIME).

Επιπλέον, η μελέτη της Κλινικής για τον Οικογενή Μεσογειακό Πυρετό που παρουσιάσθηκε από τον κ. Δημήτρη Σαγρή με τίτλο: «The diverse face of Familial Mediterranean Fever (FMF) in Greece: The importance of R202Q mutation of Mediterranean Fever (MEFV) gene» από τους D. Sagris, N.K. Gatselis, P. Skendros, A. Stefos, A. Saitis, E.I. Rigopoulou, K.P. Makaritsis, K. Zachou, K. Ritis, G.N. Dalekos, απέσπασε το 1ο Βραβείο του Συνεδρίου (FDIME Best Research Abstract Award).

Και οι δύο αυτές τελευταίες διακρίσεις υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά τα διαρκή, υψηλού επιστημονικού επιπέδου standards της Κλινικής καθώς και το κύρος και σεβασμό σε διεθνές επίπεδο που έχει κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της η Κλινική, προσφέροντας υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και όλης της Ελληνικής Επικράτειας κάτω μάλιστα από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass