Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού

ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2019 15:29

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της πεντάωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας, που κορυφώθηκε με επίσκεψη στη διοικήτρια του νοσοκομείου κα Ανθή Χαλιβέρα, πραγματοποίησαν οι τραυματιοφορείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

ΟΙ τραυματιοφορείς διαμαρτύρονται για την τεράστια έλλειψη τραυματιοφορέων σε όλα τα νοσοκομεία και Κ.Υ. της χώρας καταγγέλλοντας ότι την ημέρα της εφημερίας στο κάθε νοσοκομείο ασθενείς ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση των εξετάσεων όπως ακτινογραφίες, αξονικές, τομογραφίες, υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις.

Ειδικότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπως επισημαίνουν, έχουν φύγει οι σχολικοί φύλακες που εκτελούσαν χρέη τραυματιοφορέα ενώ παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα στη χορήγηση καλοκαιρινών αδειών.

Όπως πάντως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι τραυματιοφορείς που υπηρετούν σήμερα στα νοσοκομεία όλης της χώρας (μόνιμοι-συμβασιούχοι –επικουρικοί –ΟΑΕΔ) δεν ξεπερνούν στο σύνολο τους 2.200 από 4.600 οργανικές θέσεις που υπάρχουν και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε όλα τα νοσοκομεία είναι ανεπαρκής και αυτά τα φορεία –καρότσια μεταφοράς που υπάρχουν είναι ακατάλληλα τα περισσότερα για χρήση.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Δεν φτάνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση αποφάσισε να μετακινήσει 526 τραυματιοφορείς πρώην σχολικούς φύλακες ξανά πίσω στους δήμους χωρίς να έχει φροντίσει να προσλάβει αντίστοιχο προσωπικό για το κενό που αφήνει, αντιλαμβάνεστε τι χάος θα επικρατήσει στα νοσοκομεία. Η προκήρυξη 2Κ που περιλαμβάνει 168 τραυματιοφορείς δεν φέρνει επιπλέον προσωπικό στα νοσοκομεία γιατί αυτές οι θέσεις είναι ήδη καλυμμένες από το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στα νοσοκομεία".

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που στηρίζει την κινητοποίηση των τραυματιοφορέων, «οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%. Αντί για 5.000 τραυματιοφορείς υπηρετούσαν έως τον Ιούνιο 2019 στα νοσοκομεία με όλες τις σχέσεις εργασίας 2.300». Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι τον Φλεβάρη του 2020 λήγουν οι συμβάσεις 820 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ και 180 συνταξιοδοτούνται έως τέλος του έτους. «Εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις και δεν γίνουν προσλήψεις θα απομείνουν στα νοσοκομεία 674 τραυματιοφορείς που είναι μεγάλοι σε ηλικία. Ο κίνδυνος για τους ασθενείς τεράστιος», αναφέρει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι η έλλειψή τους συμβάλλει «κατά πολύ στις πολύωρες αναμονές των ασθενών στα ΤΕΠ» και στις «τριτοκοσμικές εικόνες που βιώνουν οι ασθενείς στα έκτακτα περιστατικά, οι οποίοι διακομίζονται υποβασταζόμενοι ή σε φορεία, καρότσια που μεταφέρουν οι συνοδοί».

Για τη σημερινή κατάσταση η ΠΟΕΔΗΝ επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, κάνει λόγο για «εμπαιγμό στην αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων των τραυματιοφορέων» και προσθέτει ότι όχι μόνο δεν έκανε «προσλήψεις, αλλά για λόγους ψηφοθηρικούς μετέταξε 526 τραυματιοφορείς ως σχολικούς φύλακες στους δήμους (ν.4604/2019, άρθρο87)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass