Ενημέρωση για την αντηλιακή προστασία

ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2019 15:22

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού, η παιδίατρος Αθηνά Χατζηκυπριανού και οι επισκέπτριες Υγείας Μαρίνα -Ελευθερία Καραρρήγα και Μαρία Φάκα, μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας της 1ης TOMY Αγίου Γεωργίου Λάρισας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων και τις νηπιαγωγούς του προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη – Καλοκαίρι 2019», πραγματοποίησαν τον Ιούλιο του 2019 ενημερώσεις με τίτλο «Αντηλιακή Προστασία», σε σχολικές μονάδες του Δήμου Λαρισαίων, ώστε να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά και τους νέους σε θέματα αναγνώρισης της ωφέλειας αλλά και των κινδύνων που η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί τόσο στη φύση και στο περιβάλλον, όσο και στον οργανισμό και το δέρμα.

Συγκεκριμένα η δράση υλοποιήθηκε στα 12ο, 4ο, 44ο και 19ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "Καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες οι ώρες έκθεσης στον ήλιο αυξάνονται, αρκούν λίγα μόνο ηλιακά εγκαύματα για να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος στη μετέπειτα ζωή του παιδιού. Εφαρμόζοντας απλά μέτρα μπορούν τα παιδιά να προστατευτούν από τις επιβλαβείς συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Η επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού αλλά και η σωστή εφαρμογή του μπορεί να βοηθήσουν στο να ελαχιστοποιήσουμε τις επιβλαβείς επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Με βάση τα παραπάνω επιλέχθηκε η ενημέρωση να εστιάζει στην ηλιοπροστασία".

 Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των παιδιών σε θέματα αναγνώρισης της ωφέλειας αλλά και των κινδύνων που η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί τόσο στη φύση και στο περιβάλλον, όσο και στον οργανισμό και στο δέρμα. Κατ' επέκταση συμβάλλει στην κατάλληλη λήψη μέτρων πρόληψης και φροντίδας που οι γονείς αλλά και τα παιδιά οφείλουν να λαμβάνουν, ανάλογα με τη χρονική περίοδο και τη δραστηριότητα.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά και μοίρασμα ερωτηματολογίων σχετικά με την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ο αριθμός των παιδιών τα οποία παρακολούθησαν την ενημέρωση για την «Αντηλιακή Προστασία» είναι 270, από τα οποία 150 αγόρια και 120 κορίτσια. Στα παιδιά έγινε αντιληπτή η σημασία και η σπουδαιότητα του ήλιου στη ζωή του ανθρώπου, καθώς και τα μέτρα αντηλιακής προστασίας, τα οποία θα πρέπει να τηρούμε καθημερινά και όχι μόνο στην παραλία. Επίσης, μέσω της διαδραστικής συζήτησης διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών συνειδητοποίησε πόσο σημαντικό είναι να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στην επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία, ώστε να έχουμε τον ήλιο σύμμαχο και όχι εχθρό. Όλα όσα αναφέρθηκαν αποτέλεσαν ερέθισμα για να ακολουθήσει διαδικασία ερωταποκρίσεων, με ερωτήσεις από τα παιδιά: «Όταν έχει συννεφιά θα πρέπει να φοράω αντηλιακό;», «Αν δεν διαθέτω καπέλο και γυαλιά πώς μπορώ να προστατευτώ από τον ήλιο;», «Όταν είμαι μέσα στο νερό πάλι πρέπει να ανανεώνω το αντηλιακό;». Επίσης, υπήρξαν και δηλώσεις από το παιδιά όπως «Εγώ πάντα θα φοράω αντηλιακό, γυαλιά ηλίου και καπέλο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass