Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή οι ελλείψεις φαρμάκων στο Πανεπιστημιακό Λάρισας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2019 15:20

Το μείζον ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που ταλαιπωρεί πολλούς ασθενείς, μεταξύ των οποίων καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς, έθεσε προς τον προτεινόμενο από τον υπουργό Υγείας, διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη, ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και την ακρόαση των προτεινόμενων, από τον υπουργό Υγείας, για διορισμό ως Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της Υγείας, τονίζοντας την αναγκαιότητα στελέχωσης των Νοσοκομείων με προσωπικό.

Σημείωσε, ακόμα, πως “το έργο που αναλαμβάνουν οι νέοι διοικητές των ΥΠΕ είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς πάνω απ’ όλα είναι ο άνθρωπος και η υγεία του”, ενώ τόνισε ότι “είναι ώρα να λέμε αλήθειες και πολιτική χωρίς χρήματα, ιδιαίτερα στην υγεία, δεν γίνεται”.

Ο κ. Κέλλας καταφέρθηκε επίσης εναντίον της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας πως “στην Ελλάδα δεν έχουμε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αφού το «μεγαλόπνοο» σχέδιο του πρώην Υπουργού κ. Ξανθού για τις ΤΟΜΥ, λόγω χαμηλού ποσοστού επάνδρωσης τους, δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα να μην υλοποιείται το σοβαρό έργο της τριτοβάθμιας περίθαλψης”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξήρε το έργο του προσωπικού των Νοσοκομείων, καθώς “όλα αυτά τα χρόνια στο ΕΣΥ παρείχαν μεγάλη στήριξη οι επικουρικοί γιατροί και γενικότερα το σύστημα έμεινε όρθιο χάρη στο φιλότιμο και τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού”.

Τέλος, ευχήθηκε στους προτεινόμενους διοικητές των ΥΠΕ καλή δύναμη και θητεία προς όφελος των πολιτών, ενώ επισήμανε προς τον προτεινόμενο διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ο οποίος θα έχει υπό την εποπτεία του και την «ναυαρχίδα» του Συστήματος Υγείας στην Κεντρική Ελλάδα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Λάρισα, “ότι τα προβλήματα είναι πολλά, όπως η έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα σημαντική για τη λειτουργία του Γενικού αλλά και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αλλά και φαρμάκων, που επαρκούν μόλις για μία εβδομάδα”.