Αυξάνεται η νόσος Alzheimer

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2019 16:15

Με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Τεμπών διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση στο Μακρυχώρι για το Alzheimer.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο οποίος χαιρέτισε τις δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας τονίζοντας πως η πρωτοβουλία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους και τη ραγδαία αύξηση της νόσου, αλλά και τα οφέλη της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης. Επικρότησε τη δημιουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας στο Μακρυχώρι, έτσι ώστε οι πολίτες όλου του Δήμου να μπορούν να έχουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία του τον καταξιωμένο ψυχολόγο κ. Mιχάλη Λάβδα.

Στη συνέχεια ο προσκεκλημένος ομιλητής - ψυχολόγος κ. Μιχάλης Λάβδας, υπεύθυνος εκπαιδευτής του προγράμματος και συνεργάτης της εταιρείας αναφέρθηκε στην αυξητική πορεία της νόσου και στις προληπτικές παρεμβάσεις στα ηλικιωμένα άτομα. Συνέστησε σωματική και νοητική άσκηση και τόνισε τη σημασία της σωστής μεσογειακής διατροφής.

Την εκδήλωση έκλεισε η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός κ. Πανωραία Τσικλητάρη, με συζήτηση με το κοινό, όπου ανέδειξε την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης και ανακοίνωσε ότι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν για να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση στα τηλέφωνα: 24950-61448 ΚΑΠΗ Ραψάνης, 24953-50113 Κέντρο Κοινότητας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass