Τα δημόσια κτίρια βάφονται ροζ...

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2019 15:11

Παρών δηλώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας στην εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, προβαίνοντας στη φωταγώγηση σημαντικών κτιρίων της πόλης μας σε ροζ χρώμα, με στόχο την άμεση και ευρεία διάδοση της γνώσης για τη σημασία της πρόληψης.

Χιλιάδες είναι τα κτίρια-ορόσημα σε όλο τον κόσμο που τα τελευταία χρόνια φωταγωγούνται μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι «Η πρόληψη σώζει ζωές» μεταξύ αυτών και τα κτίρια που ο Σύλλογος Καρκινοπαθών φωτίζει συμβολικά και φέτος τις ώρες 7-10 μ.μ. ξεκινώντας προχθές από το Δημαρχείο Λάρισας, χθες το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (πλατεία Λαού) , σήμερα την Ιατρική Σχολή (κτίριο Κατσίγρα) και συνεχίζει αύριο με το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (πλατεία Ρήγα Φεραίου) και μεθαύριο το Δικαστικό Μέγαρο στην Κεντρική πλατεία Δημάρχου Σάπκα.

Τις προηγούμενες ημέρες μέλη και εθελοντές του Συλλόγου ενημέρωσαν και μοίρασαν στις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης έντυπο πληροφοριακό υλικό για τον καρκίνο του μαστού, ενώ η καμπάνια συνεχίζεται με δύο ακόμα στοχευμένες δράσεις ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης του γενικού πληθυσμού, που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης και ΤΟΜΥ Γιάννουλης στις 24 και 25/10 και ώρα 10 π.μ. - 12 μ., η 1η στις Νέες Εργατικές Κατοικίες και η 2η στο κτίριο Γαία (Gaea Lifestyle Center) στη Φιλιππούπολη.

Επίσης, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας προτρέπει όλες τις γυναίκες να προγραμματίσουν την ετήσια μαστογραφία τους, επισημαίνοντας για άλλη μία φορά ότι πλέον η ψηφιακή μαστογραφία αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ και εφόσον ο αρμόδιος γιατρός τούς χορηγήσει το απαραίτητο παραπεμπτικό, όλες οι γυναίκες μπορούν να πραγματοποιήσουν την αναγκαία εξέταση και με όλα τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που διαθέτουν τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, έναντι μικρής οικονομικής συμμετοχής, περίπου 5 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass