«Καμπανάκι» για το Μικροβιολογικό Εργαστήριο ΠΠΓΝΛ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ * ΑΝΘΗ ΧΑΛΙΒΕΡΑ: ΗΡΘΑΝ ΤΡΕΙΣ ΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2019 15:05

Πρόγραμμα εφημεριών με την επισήμανση «μη ασφαλούς λειτουργίας» από σήμερα και μετά κατέθεσε το μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου! Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Σύλλογος των Ιατρών ΕΣΥ του νοσοκομείου καταγγέλλοντας τη διοίκηση του ιδρύματος για αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισης του προβλήματος αν και το γνώριζε .

«Ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ του ΠΠΓΝ Λάρισας καταγγέλλει τη διοίκηση του ΠΠΓΝΛ η οποία αν και γνώριζε επίσημα από τις 16/09/2019 την αδυναμία κάλυψης από το ιατρικό προσωπικό των εφημερίων του μικροβιολογικού εργαστήριου από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου δεν έλυσε εγκαίρως το παραπάνω θέμα (το μικροβιολογικό εργαστήριο κατέθεσε πρόγραμμα εφημερίων για τον μήνα Οκτώβριο με επισήμανση μη ασφαλούς λειτουργίας από 18/10/2019 και μετά)» σημειώνει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Ο Σύλλογός Ιατρών ΕΣΥ του ΠΠΓΝΛ ενημέρωσε επανειλημμένα τις διοικήσεις του νοσοκομείου και της 5 ΥΠΕ για το πρόβλημα με συνεχείς συσκέψεις χωρίς να λάβει καμία απάντηση. Στις 15/10/2019 κοινοποιήθηκε στους ειδικευομένους μικροβιολογίας πρόγραμμα εφημεριακής κάλυψης του εργαστηρίου, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και συναίνεση αυτών, εξαναγκάζοντας αυτούς να καλύψουν μεγαλύτερο αριθμό εφημεριών παραβαίνοντας το άρθρο 43 του νόμου 4264/2014. Ο σύλλογος καταγγέλλει τις παραπάνω ενέργειες και απαιτεί άμεσα τη μόνιμη στελέχωση του μικροβιολογικού εργαστηρίου με μόνιμο ιατρικό και τεχνολογικό προσωπικό. Κάτω τα χέρια από τους ειδικευόμενους !».

Η ΑΝΘΗ ΧΑΛΙΒΕΡΑ

Άμεση ήταν η απάντηση της διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κας Ανθής Χαλιβέρα, η οποία αναφερόμενη στη στελέχωση του Εργαστηρίου Ιατρικής Βιοπαθολογίας αναφέρει:

«Το σημερινό πρόβλημα υποστελέχωσης του εν λόγω εργαστηρίου οφείλεται στο γεγονός ότι το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2019 έως και σήμερα, αποχώρησαν αιφνιδίως, ύστερα από παραίτηση, δύο ειδικευόμενοι ιατροί, ενώ παράλληλα έληξε και μία σύμβαση ακόμη ενός ειδικευόμενου, ο οποίος υπηρετούσε με παράταση.

Επιπλέον, διαπιστώνεται και μεγάλη έλλειψη ενδιαφέροντος για την ιατρική ειδικότητα της Ιατρικής Βιοπαθολογίας (Μικροβιολογίας) με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν 10 κενές θέσεις ειδικευόμενων ιατρών στην εν λόγω ειδικότητα από τις συνολικά 11 οργανικές που προβλέπονται στον οργανισμό (σήμερα υπηρετεί μόνο ένας -1- ειδικευόμενος ιατρός).

Η διοίκηση του νοσοκομείου, εγκαίρως, ενημέρωσε την 5η ΥΠΕ με έγγραφα που απέστειλε σ’ αυτή την 18η -9-2019 και 26η -9-2019, για την ανωτέρω κατάσταση και ακολούθως μετά από ενέργειες της υγειονομικής περιφέρειας μετακινήθηκαν τρεις ιατροί από Κέντρα Υγείας αρμοδιότητάς της, για την κάλυψη εφημεριών στο εν λόγω εργαστήριο.

Επιπλέον, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο από 08/10/2019 αίτημα της Διευθύντριας του Εργαστηρίου για την πρόσληψη 2 ακόμη Επικουρικών Ιατρών Ιατρικής Βιοπαθολογίας, παρά το γεγονός ότι οι πιστώσεις στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου είναι μειωμένες. Το αίτημα προωθήθηκε στις 10/10/2019 προς την 5η ΥΠΕ και την ίδια ημέρα από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια προς έγκριση στο Υπουργείο Υγείας και αναμένεται εντός των ημερών η πρόσληψη και η τοποθέτησή τους στο νοσοκομείο.

Πρώτο μέλημά μας είναι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Το ίδιο μέλημα θεωρούμε βέβαιο ότι έχουν και οι ιατροί του νοσοκομείου που καθημερινά και με όποιες δυσκολίες προσφέρουν με αξιοπρέπεια και ευσυνειδησία υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass